PREMIJER LIGA

Zeničani žele nastaviti uspješan niz

Dočekuju Mladost iz Doboja kod Kaknja

D. J.

29.3.2019

D. Jurišić

Nakon reprezentativne pauze u prvenstvu ekipa Čelika će na svom stadionu u komšijskom derbiju dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja. 

Čelik je u utakmicama s ekipom Mladosti upisao četiri pobjede, tri remija i pet poraza. Posebno je bio „bolan“ onaj iz jesenjeg dijela prvenstva kad su nogometaši iz Doboja kod Kaknja slavili na Bilinom polju rezultatom 3:0 i na taj način zagorčali 30. rođendan navijača Čelika, popularnih „Robijaša“.

- Ovo je dosta važna utakmica. Pauza nam nije odgovarala jer smo imali visoku formu i uspješan niz. Želimo nastaviti s tim i upisati novu pobjedu kojom bismo se približili vrhu tabele - rekao je šef stručnog štaba Čelika Arslan Džihat (Cihat) i dodao da je nekolicina igrača sanirala pobjede.

- Naravno, imamo nedostataka, ali želimo nova tri boda. Ekipa posjeduje energiju i imamo odličnu atmosferu. Znamo da Mladost igra bolje na gostujućim terenima. Dobro su organizirani i imaju kvalitetne igrače. Poštujemo protivnika, ali vjerujemo da ,uz podršku navijača, možemo doći do trijumfa – rekao je na kraju Džihat.

- U našoj ekipi vlada vrhunska atmosfera. Puni smo samopouzdanja, dobro treniramo i to nam se vraća odličnim rezultatima. Ako smo pravi na terenu, onda sigurno dolazimo do novog trijumfa - rekao je stoper „Crno-crvenih“ Luka Miletić i pozvao navijače da u što većem broju dođu na nedjeljnu utakmicu.

Utakmica Čelika i Mladosti je na rasporedu u nedjelju, 31. marta, s početkom od 19 sati uz direktan prijenos na platformi „MojaTV“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.