NOGOMET

Musemić: Pobjedom u derbiju možemo olakšati nastavak prvenstva

Peti međusobni susret u ovoj sezoni

FK Sarajevo

Fena

29.3.2019

Utakmicama 24. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u nogometnoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Derbi susret u subotu će se igrati na Koševu na kojem će lider Sarajevo dočekati Zrinjski, aktuelnog prvaka i drugoplasiranu ekipu na tabeli.

Trener Sarajeva Husref Musemić na pres-konferenciji je kazao da je predstojeći susret bitan jer se borba za prvo mjesto može dovesti u neizvjesnost, a ukoliko pobijede, mogu sebi olakšati nastavak prvenstva.

- Mi smo bili bolji do sada u ova dva susreta, ali se sve može okrenuti u drugom smjeru. Maksimalno poštujemo i respektujemo Zrinjski. Nadam se da smo iskoristili dobro pauzu, imamo sve igrače na raspolaganju, nemamo povreda i sve je na nama. Vidjeli smo kako smo igrali protiv Krupe. Nadam se da smo se osvježili u pauzi i da ne možemo ponoviti takvu igru - kazao je Musemić.

Vezni igrač Ljuban Crepulja kazao je da ekipu Sarajeva očekuje teška utakmica.

- Prema mom mišljenju, utakmica koja ne rješava prvenstvo jer se igra još dosta susreta, ali sasvim sigurno radi se o utakmici koja može mnogo toga reći - rekao je Crepulja.

Susret Sarajevo - Zrinjski počinje sutra od 19 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Ove sezone to će biti peti međusobni duel dvije trenutno najbolje bh. ekipe. U prva dva susreta prvenstva Sarajevo je na Koševu pobijedilo sa 4:2 (6. kolo), utakmica u Mostaru završena je bez pobjednika 2:2 (17. kolo), dok je u oba četvrtfinala susreta Kupa BiH bordo tim slavio sa po 1:0.

Nogometaši Sarajeva protiv Zrinjskog će igrati prvi od tri derbija u seriji, u kojima se još 6. aprila na Grbavici sastaju sa gradskim rivalom Željezničarom, te 14. aprila na Koševu sa Širokim Brijegom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.