INCIDENT

Dijamant izvukao deblji kraj: Džeko novčano kažnjen zbog sukoba s El Šaravijem

Skandal u svlačionici Rome

Džeko i El Šaravi: Povod sukoba bilo jedno pogrešno dodavanje. Arhiv

Index.hr

29.3.2019

Glavna tema koja je posljednjih nekoliko dana okupirala italijanske sportske medije je skandalozno ponašanje Edina Džeke na poluvremenu utakmice protiv SPAL-a (1:2).

Glavni akteri sukoba u svlačionici Rome bili su Džeko i Stefan El Šaravi (Stephan El Shaarawy), a bh. reprezentativac je saigrača objesio na vješalicu u svlačionici. Povod sukoba bilo je jedno pogrešno dodavanje u prvom poluvremenu.

Ovaj dvojac najprije se verbalno sukobio, a onda je umalo došlo i do žestoke tučnjave nakon što je Džeko El Šaravija objesio na vješalicu na zidu. Na kraju su Italijana spasili Federiko Facio (Federico Fazio) i Robin Olsen.

Po povratku s reprezentativne pauze Džeko je imao informativni razgovor s čelnicima Rome koji su Dijamanta novčano kaznili zbog incidenta.

Također, potvrđeno je da je potpuno spreman i da će biti u konkurenciji za susret protiv Napolija. 

"Corriere dello Sport" prenosi da se Džeko na jučerašnjem treningu izvinio El Šaraviju tako što mu je pružio ruku pred čitavom ekipom. 

- Bio sam nervozan i pogriješio sam. Nisam sebi smio dozvoliti takvo ponašanje. Srećom, ništa nije gotovo i još možemo napredovati na tabeli  - rekao je Džeko.

Zanimljivo, Roma je nakon incidenta kaznila samo Džeku, dok je El Šaravi prošao bez sankcija. 

Roma je nakon 28 kola peta na tabeli Serije A s 47 bodova, četiri manje od četvrtog Milana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.