POSJETE

Luis Figo: Sretan sam zbog dolaska u zemlju sporta i nogometa, Pjanić je sjajan igrač

Došao na poziv gradonačelnika Abdulaha Skake

Piše: G. Š.

29.3.2019

Sarajevo: Luis Figo u posjeti glavnom gradu BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Legendarni fudbaler Luis Figo došao je danas u posjetu BiH, odnosno glavnom gradu Sarajevu.

Nekadašnji najbolji fudbaler svijeta i igrač Barce i Reala u Sarajevo je došao na poziv gradonačelnika Abdulaha Skake. Kako saznajemo, slavni fudbaler nalazio se na ručku u poznatom restoranu "4 sobe gospođe Safije", a gdje ga je dočekao bivši član uprave FK Sarajevo Meho Runda.

- Sretan sam što sam došao, sjajno je posjetiti ovu zemlju. Nadam se da ću bolje upoznati grad jer sam tek danas stigao. Posjetit ću i gradonačelnika u njegovom uredu. Odranije znam da ste zemlja sporta i nogometa -  rekao je Figo. 

Figo nije želio komentirati nastupe svojih nekadašnjih klubova, budući da nije korektno kao uposlenik UEFA-e, no zato je pričao o Kristijanu Ronaldu (Cristiano) i Lionelu Mesiju (Messi). 

- Oni su dva najbolja igrača na svijetu. Kristijano je Portugalac pa je teško izabrati ko je bolji. Mi smo ponosni na njega. Najbolje je uživati u majstorijama obojice - rekao je Figo. 

Figo je komentirao i igru Miralema Pjanića te špekulacije o prelasku Malog princa u Real Madrid.

Igra u u velikom klubu sada, u Juventusu. Sjajan je igrač, normalno je da postoji interes za njega, sve je pitanje odluke. Morate pitati njega da li želi promijeniti klub. Kao što sam rekao, svi veliki klubovi žele imati odlične igrače - poručio je Figo.


Grad Sarajevo je od 28. marta do 1. aprila domaćin 1. međunarodnog sastanka tour operatera "Meet Up Sarajevo" zbog čega uveliko pristiže veliki broj agencija i tour operatera iz cijelog svijeta.  

Ideja konferencije je okupiti utjecajne turističke operatere i putničke agencije i predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i BiH te pomoći lokalnim agencijama i turističkim radnicima da se direktno povežu s međunarodnim kompanijama da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom. 

Figo je 2001. godine proglašen za najboljeg igrača na svijetu, a 2006. godine izabran je u idealni tim Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Šest puta je proglašen za najboljeg portugalskog igrača. Figo je jedan od FIFA-inih 100 najboljih živih igrača.

On je za portugalsku reprezentaciju odigrao 127 utakmica i postigao je 32 gola. U dresu reprezentacije osvojio je drugo mjesto na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.