NOGOMET

Urnebesna anegdota: Kako je legendarni Makelele prijetio Ronaldinju

Dvojac je najveće borbe vodio dok su branili boje Čelsija i Barcelone

Makelele i Ronaldinjo: Imali su žestoke duele. AFP

Avaz.ba

29.3.2019

Klod Makelele (Claude Makélélé), legendarni reprezentativac Francuske, ispričao je zanimljivu anegdotu iz igračkih dana.  Francuz je otkrio kako su izgledali njegovi dueli s proslavljenim brazilskim čarobnjakom - Ronaldinjom (Ronaldinho). 

Zidan (Zinedine Zidane) je bio umjetnik koji je svakim potezom igrao nogomet unaprijed i radio nešto korisno za ekipu. Nema se šta više reći o njemu. Ista stvar je bila i sa Ronaldinjom, dok to nije počeo zloupotrebljavati. Sakrije ti loptu i onda ono njegovo la-la-la. Rekao sam mu tada: "Hej mali, nemam ništa protiv da me predriblaš normalno. Međutim, ukoliko nastaviš s tim trikovima s konzole, poslat ću te u bolnicu!" I znate šta je uradio? Dao mi je loptu i izvinio mi se - rekao je Makelele.

Zanimljivo, Makelele se našao u idelanom timu koji je 2015. godine sastavio za "Daily Mail". Imali su žestoke duele i u dresu reprezentacija i u Ligi prvaka kada su igrali Barcelona i Čelsi.

Defanzivci se osjećaju sigurno kada je on ispred njih. Napadači se osćjećaju spokojno kada znaju da je on iza njih. Za mene je on najbolji igrač kojeg sam vidio u protekciji odbrane - rekao je jednom prilikom Ronaldinjo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.