REAKCIJE

Legendarni Pape odgovorio Luliću: Očigledno je imao neki lični interes

Nekadašnji reprezentativac BiH okupljanja naše najbolje selekcije okarakterirao je kao izlet

Sušić: Očigledno da su Luliću okupljanja bila izlet. Arhiv

Nezavisne novine

1.4.2019

Nekadašnji reprezentativac BiH i sadašnji nogometaš Lacija Senad Lulić u razgovoru s Samirom Handanovićem okupljanja reprezentacije naše zemlje okarakterirao je kao izlet. Lulić je tom izjavom podigao mnogo prašine u bh. javnosti, a reagirao je i nekadašnji selektor reprezentacije BiH Safet Sušić. 

Sušić je u razgovoru za "Nezavisne" dao komentar na izjavu Lulića.

- Reći da su okupljanja odmor, uživanje u kolačima i pokloni, govori o ličnom pristupu Senada Lulića prema reprezentativnom dresu - rekao je Sušić. 

U nastavku razgovora popularni Pape nije štedio nekadašnjeg člana reprezentacije.

To pitanje kako ko gleda na okupljanja reprezentacije treba postaviti Luliću. Odgovorno tvrdim da za vrijeme mog mandata za svaku utakmicu smo se pripremali i ponašali maksimalno ozbiljno i disciplinirano. Ako on nije to tako shvatio, onda to govori o njegovom odnosu prema reprezentativnom dresu. Očigledno da su njemu okupljanja bila izlet, dok meni i, smatram, većini igrača to nije bilo tako. Treba pitati Edina Džeku, Miralema Pjanića, Emira Spahića… i brojne druge vrhunske igrače neka oni kažu jesu li reprezentativna okupljanja zezanje, provod, pokloni... - rekao je bivši kormilar "Zmajeva".

Dodao je da nakon ove izjave Lulića sumnja da je igrač imao u svemu neki lični interes.

Reprezentacija je sa mnom odigrala dva izvrsna kvalifikacijska ciklusa. Plasirali smo se na Mundijal. Da nije bilo profesionalnog odnosa i da se nismo pripremali na najbolji način, sigurno ne bismo imali ni rezultate. Lulić je mogao još da posluži reprezentaciji, rano je digao ruke od svega, ali je očigledno da je on u svemu imao neki lični interes - zaključio je Sušić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.