OTVORIO DUŠU Bivši bh. reprezentativac za Avaz.ba

EKSKLUZIV / Lulić nakon razgovora s Handanovićem koji je potresao BiH: Profesionalci smo, jednostavno poželim porodicu

Našao se u centru pažnje

Jasmin Alibegović
01.04.2019 22:58

Lulić: Od dresa sa bh. grbom oprostio se u decembru 2017. godine

Foto: Arhiv

Nekadašnji bh. reprezentativac i sadašnji član Lacija Senad Lulić našao se u centru pažnje nakon što je u razgovoru sa slovenskim golmanom i čuvarom mreže Intera Samirom Handanovićem okupljanja reprezentacije BiH okarakterirao kao izlet. 

Na Lulićevu izjavu reagirao je i bivši selektor "Zmajeva" Safet Sušić. Popularni Pape žestoko je kritizirao Lulića i rekao da nakon takve izjave sumnja da je Lulić imao u svemu neki lični interes.

Tim povodom kontaktirali smo i Lulića, koji je bio veoma ljubazan i u razgovoru za Avaz.ba otvorio dušu. 

- Iskreno ne znam šta bih rekao. Nisam čitao izjavu Safeta Sušića. Ne bih da pričam mnogo oko toga. Sve što sam rekao prije utakmice protiv Intera je odjeknulo u javnosti u BiH, možda je to naš narod protumačio na razne načine, kako kome odgovara. Moram biti iskren, svi mi koji smo igrali za reprezentaciju, živimo vani i igramo van BiH, i kada dođemo kući, sasvim je normalno da poželiš porodicu, i kolače, kako sam i rekao i poklone, popiti i pojesti. U tom smislu sam sve ono rekao - kaže kapiten Lacija Senad Lulić za Avaz.ba.

Zahvalan Papetu

Istakao je da je posebno zahvalan upravo Safetu Sušiću, jer je upravo legendarni Pape pozvao veznjaka Lacija u reprezentaciju.

- Za reprezentaciju sam davao sve od sebe od prve do posljednje minute. Ne bih da ulazim u daljnje polemike kada je u pitanju ova moja izjava - kaže nam Lulić.

Upitan da li je bio maksimalno iskren u toku razgovora sa golmanom Intera Samirom Handanovičem, Lulić nam je kazao da nije bio svjestan da će takva jedna izjava imati odjeka u našoj zemlji.

- Nisam razmišljao u tom smislu da li je kamera uključena ili ne. Ništa od onog što sam rekao nije se odnosilo da smo radili neprofesionalno, Bože sačuvaj. Svi koji su dolazili na okupljanja, su radili maksimalno profesionalno i predano. Sve se odnosilo na činjenicu da čovjek jednostavno poželi kuću, porodicu - napominje Lulić.

Bivši "Zmaj" i danas s velikim zanimanjem prati nastupe reprezentacije BiH.

- Gledao sam meč protiv Grčke. I pored svega, smatram da imamo velike šanse da odemo na Evropsko prvenstvo. Nesretno smo izgubili dva boda, ali mislim da smo tek krenuli. Imamo četiri boda i sve je moguće. Imamo dobru generaciju i mlade igrače. Ova generacija će nadmašiti moju generaciju jer ima kvalitet - kaže naš sagovornik.

Povlačenje je bilo logično

Lulić se relativno rano oprostio od reprezentativnog dresa, a mnogi smatraju da je još mogao pružiti za "Zmajeve".

- Meni su 33 godine. Možda igram dobro u klubu, jer imamo manje utakmica. Kada se dođe u godine, vjerujte mi da je teško igrati svake sedmice dva susreta, odnosno svaka tri dana. Uzmite Vedada Ibiševića, koji ima 34 godine, igra sjajno u Herti, ali to je tako jer ima dosta vremena i za odmor, obzirom da tim iz Berlina ne igra tako često. Kada se dođe u godine, mora se negdje popustiti, tako da je moje povlačenje iz reprezentacije bila logična odluka. Ohrabrujuće je što mi sada imamo odličnih mladih fudbalera koji mogu nastaviti gdje smo stali mi stariji, koji smo se oprostili od reprezentacije - ističe Lulić.

Ističe da nakon završetka karijere još uvijek nije načisto kada je u pitanju buduće zanimanje.

- To je smatram još uvijek daleko. Ne bih sada da sebe stavljam u prvi plan, ali smatram da ima još puno igrača koji bi mogli obnašati funkcije u krovnoj kući bh. fudbala poput Zvjezdana Misimovića. Miske je krenuo i nadam se da će za njim biti ih još - kaže brzonogi veznjak.

Velež zaslužuje igrati u Premijer ligi BiH

Lulić s velikim zanimanjem prati i dešavanja u domaćoj Premijer ligi BiH, a posebno se osvrnuo i na utakmice Veleža.

- Pratim naravno, koliko mi obaveze dozvoljavaju. Utakmice Veleža posebno. Posljednju nisam mogao, ali sam upoznat sa rezultatom. Raduje me sve što čini Ibro Rahimić, ozbiljna infrastruktura oko tima, uvijek pune tribine. Mislim da Velež mora igrati u Premijer ligi BiH - zaključuje Lulić.

Lulić je za reprezentaciju BiH odigrao 57 utakmica i postigao četiri pogotka. Od dresa sa bh. grbom oprostio se u decembru 2017. godine.

Komentari

NA VRH