NOGOMET

April za fudbalske sladokusce: Zamantat će vam se od rasporeda fenomenalnih utakmica

Avaz.ba

2.4.2019

Ispadanje Hadersfilda iz Premijer lige Engleske u subotu bilo je šokantno, budući da se tek drugi put u historiji desilo da neko ispadne tako rano, već prije kraja marta, ali generalno s prvim ispadanjem u jednoj od liga "petice" može se smatrati da je krenuo finiš sezone.

Već večeras bi Fulham mogao pratiti "Terijere" kao sljedeći tim koji bi ispao, ako izgubi od Votforda. Kasna pobjeda Liverpula protiv Totenhema u nedjelju vratila ih je na vrh tabele, barem prije utakmice Mančester sitija protiv Kardifa u srijedu. 

Ekipa Votforda je favorit u večerašnjem duelu i kvota na njihovu pobjedu je 1.72, na remi 3.70, a na pobjedu gostiju 5.80.

Kraj sezone u Premijer ligi prijeti da bude jako zanimljiv, a aprilske utakmice izgledaju prilično sočno. I bundesligaška Uzbuđenja počinju za vikend, u subotu, 6. aprila. Bajern je domaćin Borusiji Dortmund. Posljednjih sedmica Bajern je sustigao glavnog rivala, ali je prošlog vikenda ekipa Nike Kovača remizirala s Frajburgom, dok je Dortmund zabio dva kasna gola i pobijedio Volfsburg. 

U subotu Atletiko Madrid dolazi Barceloni, a Juventus je domaćin Milanu koji se bori za Ligu prvaka. Ovog vikenda se također igra i polufinale FA Kupa. 

Sljedeće sedmice Liga šampiona se vraća s odličnim mečevima četvrtfinala, Totenhem će ugostiti Siti, a Liverpul Porto u utorak, a sljedećeg dana su nova uzbuđenja u elitnom takmičenju. 

U četvrtak je Arsenal domaćin Napoliju u Ligi Evrope, zajedno s preostalim utakmicama. 

Subota 13. je ključni dan u borbu za opstanak u Premijer ligi, dok će Liverpul imati najteži zadatak u borbi za titulu ove sezone, kada Čelsi bude gostovao na Enfildu. 

Druge utakmice četvrtina finala Lige prvaka i Lige Evrope održavaju se 16., 17. i 18. aprila. 

U subotu 20. Inter i Roma nastavljaju borbu za treće i četvrto mjesto u Seriji A, Mančester siti i Totenhem sastat će se drugi put u sedmici. U srijedu Pep Gvardiola nastavlja s nevjerovatnom sedmicom kada putuje na Old Traford. Ako to nije dovoljno prije kraja aprila, polufinale Lige prvaka počinje posljednjeg dana u mjesecu. 

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.