SAZNAJEMO

Treća operacija Roberta Prosinečkog, ipak, u Zagrebu!?

Dugo se "lomio" te na kraju odlučio za zahvat u glavnom gradu Hrvatske

G. ŠUMAR

2.4.2019

- Osjećam se odlično, odmorio sam se i oporavio. Ostalo je da uradim još jedan, treći, više korektivni zahvat, ali to će biti tek nakon utakmice sa Grčkom - rekao je selektor naše fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naš izvor

Dan nakon utakmice BiH – Grčka (2:2) prvi strateg našeg državnog tima izjavio je da još nije odlučio gdje i kada će biti obavljen treći operativni zahvat.

- Nisam još odlučio gdje ću biti operiran, u Sarajevu ili Zagrebu - rekao je, između ostalog, Prosinečki koji je poslije zeničkog duele s Grcima otputovao kući u hrvatsku prijestolnicu te dodao:

- Dobro se osjećam. U sljedećih pet-šest dana obavit ću i tu operaciju.

Međutim, kako saznaje „Dnevni avaz“, selektor je "prelomio" da treći operativni zahvat, ipak, obavi u glavnom gradu Hrvatske.

- Selektor se dugo lomio te na kraju odlučio za operaciju u Zagrebu, na Klinici gdje je u nekoliko navrata i išao na kontrolu po povratku iz Sarajeva, poslije prve dvije operacije - javlja naš izvor iz hrvatske prijestolnice te dodaje:

- Treći operativni zahvat bit će obavljen krajem ove ili početkom naredne sedmice. Ne vjerujem da će u međuvremenu biti nekih promjena.  

Povratak kući

Prosinečki se, podsjetimo, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema, kako je to tada saopćeno iz Nogometnog saveza BiH, s divertikulumom tankog crijeva. 

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović... 

Međutim, pošto je rana sporo zarastala, selektor je ponovo operiran 1. decembra, a dvije sedmice kasnije izašao je iz bolnice.

- Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme. Imao sam dvije operacije. Rana mi se otvorila - po povratku u Zagreb izjavio je selektor Prosinečki.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.