REKACIJE

Baždarević za Avaz.ba: Lulić i svi ostali reprezentativci imali su profesionalan pristup

U njegovom mandatu vladala izuzetna disciplina

Baždarević: Bilo je veliko zadovoljstvo raditi s takvim profesionalcima. Arhiv

Piše: Jasmin Alibegović

2.4.2019

Mnogo pažnje bh. sportske javnosti izazvao je razgovor nekadašnjeg bh. reprezentativca Senada Lulića i slovenskog golmana Samira Handanovića uoči duela Intera i Lacija.

U razgovoru o danima iz reprezentacije, Lulić je okupljanja "Zmajeva" okarakterizirao kao izlet. Tim povodom kontaktirali smo i Mehmeda Baždarevića, bivšeg selektora BiH, koji je bio vrlo ljubazan i iz Pariza komentirao Lulićevu izjavu.

- Nisam obraćao puno pažnje na tu izjavu jer ne znam u kojem je kontekstu to sve rečeno. Lulić, kao i svi nogometaši imali su profesionalan pristup kada sam ja bio selektor. Za pripremne utakmice to mogu da kažu. Svako okupljanje igrači su imali pola dana da posjete porodicu, da budu sa svojim najbližim jer mislim da je to jako važno. Što se ostalog tiče, mi smo radili i više nego profesionalno. Bilo je veliko zadovoljstvo raditi s takvim profesionalcima - rekao je Baždarević za Avaz.ba. 

Popularni Meša naglasio je da je u taboru reprezentacije, dok je on bio na čelu, vladala izuzetna disciplina, zbog koje su ga mnogi čak i kritizirali. 

- Kada sam ja bio selektor, više smo bili u Trening kampu u Zenici, ali za mene su to stvari o kojima ne bih govorio. Igračima je vrlo bitno gdje će biti, jer ja radim u Francuskoj, gdje je profesionalizam veliki. Igračima je potrebno da se distanciraju, ali isto tako i da imaju kontakte, da vide svoje najmilije i to su sasvim normalne stvari. Oni koji su gledali naše treninge i organizaciju kada sam ja vodio BiH mogli su vidjeti veliku disciplinu, zbog koje su me neki čak i kritizirali - zaključio je Baždarević. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.