ENGLESKA

Vulverhempton nakon preokreta savladao Mančester junajted

"Vukovi" upisali tri boda na svom terenu

Engleska: Vulverhempton pobijedio Mančester junajted. AFP

Avaz Sport

2.4.2019

U okviru 32. kola engleske Premijer lige Vulverhempton je nakon preokreta savaldao Mančester junajted rezultatom 2:1.

Prvu priliku na meču Junajted je imao u 5. minuti kada je na fantastičan centaršut unutar 16 metara došao Romelu Lukaku, koji je loptu glavom šutirao prema sredini gola, ali mu je golman Vulverhemptona fantastično odbranio. "Crveni đavoli" su do vodstva došli u 13. minuti kada je Skot Mektominaj (Scott McTominay)  šutirao s otprilike 20 metara i poslao loptu pokraj golmana domaćina u donji lijevi ugao za 1:0.  

U 17. minuti Luk Šo (Luke Shaw) šutirao je u šesnaestercu, ali mu je odbrambeni igrač domaće ekipe klizećim startom blokirao šut. Nedugo zatim priliku je imao i Džesi Lingard (Jesse), ali se ponovo istakao čuvar mreže Vulverhemptona.Domaćini su do izjednačenja stigli u 25. minuti susreta. Raul Himenes (Jimenez) poslao je loptu u šesnaesterac, a tamo ju je dočekao nemarkirani Diogo Jota koji je pogodio u lijevu stranu gola za 1:1.

U 31. minuti "Vukovi" su imali priliku preko Leandera Dendonkera (Dendoncker), koji je loše šutirao i lopta je otišla iznad gola. U finišu prvog dijela Romelu Lukaku je ušao u šesnaesterac i pucao, ali samo pored lijeve stative te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1. 

U 55. minuti Skot Mektominaj je pokušao iskoristiti centaršut kada je skočio i glavom pucao po sredini gola, međutim ponovo se na golu domaćina istakao Rui Patrisio (Patricio), koji je pokazao svoje odlične reflekse i fantasično zaustavio loptu da ne završi u mreži. Junajted je u 57. minuti ostao s igračem manje na terenu, pošto je drugi žuti karton zaradio Ešli Jang (Ashley Young).  

Vulverhempton je do potpunog preokreta došao u 77. minuti kada je Kris Smoling (Chris Smalling) nespretno poslao loptu u svoju mrežu. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i  Vulverhempton je upisao važan trijumf. 

U drugoj utakmici ove večeri Votford je pobijedio Fulam rezultatom 4:1. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.