ITALIJA

Juventus u gostima savladao Kaljari i došao na prag do osvajanja titule prvaka

Miralem Pjanić odigrao cijeli meč za tim iz Torina

Italija: Potpuna dominacija Juventusa. AFP

Avaz Sport

2.4.2019

Juventus je u okviru 30. kola italijanske Serije A savladao Kaljari u gostima rezultatom 2:0.

Juventus je prvu priliku na meču imao već u 3. minuti kada je Miralem Pjanić  ubacio loptu iz slobodnjaka u šesnaesterac, ali je odbrana gostiju otklonila opasnost ispred svog gola. U 11. minuti Martin Kaseres (Caceres) je primio loptu iz slobodnjaka i iz blizine ispalio projektil u lijeve rašlje, no golman Kaljarija mu je odbranio. 

Tim iz Torina je do pogotka došao u 22. minuti kada je Fredriko Bernardeski (Federico Bernardeschi) ubacio iz kornera, a loptu je perfektno glavom pokupio Leonardo Bonući (Bonucci) i poslao je u mrežu za 1:0. U 28. zaprijetio je i Moize Kin (Moise Kean), ali je njegov šut glavom otišao malo iznad gola. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja i "Stara dama" je na odmor otišla s golom prednosti. 

U nastavku su prvi zaprijetili domaćini kada je u 53. minuti Leonardo Pavoleti (Pavoletti) lijepo pucao glavom, ali mu je jedan od odbrambenih igrača Juventusa u pravo vrijeme izbio loptu. Nakon toga, Juventus je ponovo uspostavio kontrolu nad utakmicom. 

U 74. minuti Moize Kin je bio u šesnaestercu, primio odličan pas i pucao, ali je odbrambeni igrač Kaljari klizećim startom blokirao njegov šut. Tri minute kasnije Kaljari je uzvratio. Pavoleti je skočio na centaršut iz slobodnog udarca i pucao glavom, ali je lopta otišla iznad gola. Konačnih 2:0 nakon asistencije Rodriga Bentakura (Bentancur), postavio je Moize Kin u 85. minuti susreta. Miralem Pjanić odigrao je cijeli meč za tim iz Torina. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.