NOGOMET

Inter planira tužiti Dejvida Bekama

Prošle godine otkrio ime, grb, boje i ostale detalje

Dejvid Bekam. Screenshot

index.hr

3.4.2019

Iako će se klub formalno početi takmičiti tek sljedeće godine, Inter Majami i njegov pokretač Dejvid Bekam (David Beckham) već su u pravnim problemima.

Najpoznatiji Inter na svijetu, onaj milanski, planira pokrenuti tužbu zbog korištenja imena koje je taj klub zaštitio i u SAD.

Iz Majamija je stigao odgovor kako je Inter u njihovom slučaju, kao i u izvornom, skraćenica od riječi "international", odnosno "međunarodni", te da se taj izraz koristi diljem svijeta.


Uistinu, na svijetu postoji dvoznamenkasti broj klubova koji se zovu Inter, između ostalih u Bratislavi, Kardifu, Bakuu, a od 2003. i u Zaprešiću, gdje je to bio najjednostavniji način za promjenu imena nakon što se klub razišao s dugogodišnjim sponzorom.

Svi ti ostali Interi, sudeći prema tužbi kluba sa San Sira, nisu im problematični, pa se s pravom postavlja pitanje jesu li u italijanskom klubu zapravo samo ljuti jer "njihovo" ime želi iskoristiti čovjek koji je igrao za njihovog gradskog rivala Milan.

Idejom o osnivanju kluba u SAD Bekam se počeo baviti 2013., a lani je konačno otkrio njegovo ime, grb, boje i ostale detalje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.