NOGOMET

Ronaldo: Zidan se zna nositi sa sujetama igrača i inteligentan je

U Realu sarađivali od 2016. do 2018. godine

Ronaldo i Zidan: Zajedno osvojili tri uzastopna trofeja Lige prvaka. AFP

Avaz Sport

3.4.2019

Najbolji nogometaš Juventusa Kristijano Ronaldo (Cristiano) izjavio je da se divi kako njegov bivši trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) vodi ekipu.

Ronaldo je ljetos prešao iz Reala u Juventus za 100 miliona eura, odmah po odlasku Zidana, koji se prošlog mjeseca odlučio na povratak u "Kraljevski klub". 

- Zinedin inteligentno upravlja timom. Svaki igrač u Realu želi da igra stalno i sa pozicije trenera nije lako da se odlučuje. On zna da se nosi s tim i s mnogo drugim stvarima - rekao je Ronaldo za "RMC Sport".

Njih dvojica su u Realu sarađivala od 2016. do 2018. godine, kada su osvojili tri uzastopna trofeja Lige prvaka, s tim da je Zidan u periodu od 2010. do 2014. bio i pomoćni trener. 

Real je prije povratka Zidana izgubio svaku šansu za osvoji trofej do kraja sezone, za razliku od Juventusa, jer je na dobrom putu da odbrani "Skudeto" i pored toga igra u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Ajaksa.

Da podsjetimo, upravo je Ajaks eliminirao Real iz Madrida u osmini finala LP sjajnim preokretom 4:1, nakon poraza 1:2 u prvom meču. Ronaldo je put do četvrtfinala Juventusu prokrčio het-trikom protiv Atletiko Madrida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.