FRANCUSKA

Na Parku prinčeva imam poseban motiv

U kup takmičenju, gdje se igra samo jedna utakmica, sve je moguće, posebno ako mnogo želiš uspjeh

Halilhodžić: PSG sigurno ima neke od najboljih igrača u Evropi

Piše: Goran ŠUMAR

3.4.2019

Nant našeg stručnjaka Vahida Halilhodžića večeras (21 sati) na pariskom Parku prinčeva igra polufinalnu utakmicu Kupa Francuske protiv „nedodirljivog“ PSG-a.  

Igrački kadar

- U svakom slučaju, Pariz je veliki favorit. Međutim, u kup takmičenju, gdje se igra samo jedna utakmica, sve je moguće, posebno ako mnogo želiš uspjeh - kaže legendarni Vaha.

Parižani će sigurno biti oslabljeni neigranjem Brazilca Neimara, koji je već duže vrijeme van stroja, a problema s povredama ima još nekoliko zvijezda PSG-a, od Argentinaca Kavanija i Di Marije, Nijemca Drekslera do Brazilca Alveša.

- Ma, šta za Pariz znači oslabljeni? Oni imaju, ne u Francuskoj, nego u Evropi, ako ne najbolje, onda sigurno neke od najboljih igrača. I kad neko od njih ne igra zbog ovog ili onog razloga, to njima nije veliki problem. Ponavljam, Pariz je veliki favorit, međutim, i mi imamo naše šanse - optimista je Halilhodžić, koji nije želio otkrivati adute Nanta.

Nešto treba, kako kaže, ostaviti i za utakmicu, za teren. Međutim, nema sumnje da je naš iskusni stručnjak do detalja analizirao igru PSG-a, te da je spremio zamku za šefa struke Parižana.

- U jednoj utakmici sve je moguće, sve se može dogoditi. Međutim, sam naš plasman u polufinale je jedan podvig - tajnovit je Vaha.

Na pitanje ima li u predstojećem polufinalu na Parku prinčeva poseban motiv, s obzirom na to da njegov tim igra protiv bivšeg kluba čiji bivši vlasnici nisu bili korektan prema  njemu – rastali ste se na ružan način, šef stručnog štaba Nanta odgovara: 

- Postoji poseban motiv jer igramo protiv jedne od najboljih evropskih i svjetskih ekipa. Ipak, Pariz je sam sebe eliminirao iz Lige prvaka, tako da će protiv nas biti silno motivirani. Ne mogu oni sebi dozvoliti takav luksuz da i u ovom takmičenju budu eliminirani prije finala, gdje im je prema svemu i mjesto, kako u Ligi prvaka tako i domaćem kupu. Međutim, i mi se nešto pitamo – napominje Halilhodžić.

Sportska sreća

Analizirajući, kako ističe, neuspjeh PSG-a u Ligi prvaka, proslavljeni veležovac kao glavni razlog navodi nedostatak sportske sreće.

- Pariz je u dvomeču s Mančester junajtedom toliko bio dominantan, posebno u prvoj utakmici na Otoku (0:2, op. a.), međutim, u revanšu (1:3) im je nedostajala uvijek neophodna doza sportske sreće koju treba i zaslužiti. Također, poslije prve utakmice mislili su da je sve gotovo, tako da je možda bilo i malo opuštanja. U svakom slučaju, teško je ovako sa strane analizirati sve razloge njihovog neuspjeha. Ne bih ni želio to sve komentirati - rekao je trener Nanta.

BiH je sada u kompliciranijoj situaciji 

Halilhodžić, kako kaže, zbog svojih poslovnih obaveza nije bio u mogućnosti da gleda minula dva martovska duela našeg državnog tima protiv Armenije (2:1) i Grčke (2:2).

- Nažalost, nisam bio u prilici. Šteta što je Grčka poslije 2:0, napravila iznenađenje. Sad će nam biti malo teže doći do cilja, jer Grci su uvijek čvrsta, posebno u odbrani, a u kontranapadu uvijek može postići gol. Nakon utakmice u Zenici malo smo u kompliciranijoj situaciji. Međutim, vjerujem da će naš tim već u junu na gostovanju kod Finske pokazati pravu vrijednost. Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu, jer je ona veoma bitna - komentira legendarni Vaha.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.