ITALIJA

Roma i Fiorentina podijelili bodove, Džeko s kapitenskom trakom odigrao cijeli meč

Bez pobjednika u Rimu

Italija: Remi Rome i Fiorentine. AFP

Jasmin Alibegović

3.4.2019

Roma je na svom Olimpiku u meču 30. kola Serije A remizirala s Fiorentinom odigravši 2:2.

Susret za rimski tim počeo je veoma loše pošto je Fiorentina došla do vodstva već u 12. minuti kada je Herman Pecela (Germán Pezzella) pogodio mrežu domaćina. Ipak, samo dvije minute kasnije Roma je stiglao do izjednačenja. Strijelac za "Vučicu" bio je mladi Nikolo Zaniolo (Nicolo). U 20. minuti Fiorentina je zaprijetila preko Luisa Muriela, koji je okušao svoju sreću s ruba šestnaesterca, ali mu je golman Rome odbranio šut. 

U 34. minuti Edin Džeko je sjajno primio loptu na rubu šesnaesterca i šutirao u donji lijevi ugao. Međutim, udarac Dijamanta odbranio je gostujući golman. Do kraja prvog dijela nije bilo većih prilika i promjene rezultata. 

Fiorentina je do novog vodstva stigla u 51. minuti kada se lopta odbila nazad, a pokupio ju je Gerson tik izvan šestnaesterc, koji je bez predomišljanja ispalio torpedo u donji lijevi ugao i pogodio za 2:1. Šest minuta kasnije, Roma je stigla do novog izjednačenja.  Dijego Peroti (Diego Perotti) je primio centaršut na rubu šesnaesterca i ispalio projektil koji je ušao uz desnu stativu za 2:2.  U 73. minuti novu priliku za Romu imao je Džeko kada je u šesnaestercu šutirao nisko po sredini gola. Međutim, golman Fiorentine je bio spreman i fantastično mu odbranio. "Vučica" je do kraja meča pokušavala svim snagama doći do pogotka, međutim, nije uspjela i Fiorentina je odnijela bod s Olimpika. 

Edin Džeko s kapitenskom trakom na ruci odigrao je cijeli meč. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.