ODAO PRIZNANJE

Rakitić se divi Solskjeru i onome šta norveški stručnjak radi

Upućen u rezultate koje klub s Old Traforda upisuje

Rakitić: Pohvalio trenera Mančester junajteda. AFP

Avaz Sport

4.4.2019

Barcelonin veznjak Ivan Rakitić svjestan je težine ispita koji donosi četvrtfinalni ogled Lige prvaka kluba za koji igra i Mančester junajteda. Upućen u rezultate koje klub s Old Traforda upisuje od smjene trenera, poziva na oprez pred sljedeću srijedu.

Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) preporodio je "Crvene đavole", koji, pod vodstvom Žozea Murinja (Jose Mourinho), nisu djelovali tako opasno, a činjenica da su izbacili PSG iz Lige prvaka, i to nakon 0:2 iz prve utakmice koju su igrali kod kuće, svakako barem malo pali alarm i u Barceloni.

- Vidjeli smo koliko su bili dobri i znamo koliko su engleski klubovi jaki u ovome trenutku. Mančester junajted je u seriji dobrih rezultata, a to što su postigli tri gola u Parizu je nevjerovatno. Treba im iskazati poštovanje zbog tog povratka, za organizaciju i borbu s toliko mladih igrača u ekipi - kaže Rakitić.

Hrvatski reprezentativac potom se osvrnuo i na trenera Junajteda.

- Poštujem Britance i strast koju gaje za nogometom, pune stadione. Moraš biti svjestan onog u čemu si najbolji, a čini se da novi menadžer Mančester junajteda to zna. Treba li se više boriti ili igrati na kontranapade, radi ono u čemu si najbolji. Mnogi bi voljeli igrati poput Barcelone i imati posjed lopte. Ali, ako imaš posjed i izgubiš utakmicu, onda to ne predstavlja ništa i ja zbog toga ne bih bio sretan - zaključio je  veznjak španskog prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.