NOGOMET

Kovač u problemima: Jedan igrač otkrio dešavanja iz svlačionice, a drugi ga javno prozvao

Cijelu situaciju pokušao je smiriti sportski direktor Hasan Salihamidžić

Kovač: Nije ni sanjao kakve će ga muke zadesiti. AFP

Avaz Sport

4.4.2019

Nakon što je Bajern na svom stadionu u četvrtfinalu kupa Njemačke izbacio drugoligaša Hajdenhajm tijesnom pobjedom 5:4, procurili su neki ružni detalji iz svlačionice, u kojoj je sve više nezadovoljnih igrača. 

Sigurno nije bilo ugodno sjediti Niki Kovaču na klupi u tom meču, pogotovo nakon što su na poluvrijeme gosti otišli vodstvom 2:1. Iako je Bajern nakon toga poveo 4:2 i činilo se kako je sve riješeno, na kraju su skupo plaćene zvijezde Bajerna i njihov trener morali spašavati obraz.

Ono što se dogodilo tokom poluvremena u svlačionici Bajerna nikako nije smjelo procuriti u medije. I to se Kovaču sigurno neće dopasti.

Prvo nam je trener dao malo vremena da se smirimo i u tom trenutku bilo je jasno kako su u svlačionici tenzije jako visoke, sve je ključalo... Nakon toga smo razgovarali o taktici, kako trebamo igrati jer svi smo znali da prvo poluvrijeme nije bilo dobro - otkrio je Leona Gorecka (Goretzka) kakva je pomutnja zavladala jer su gubili.

No, Kovač nije ni sanjao da će se jedan igrač pobuniti jer mu protiv drugoligaša nije dao ni minute. Riječ je o portugalskom veznjaku  Renatu Sančesu (Sanches), koji se ove sezone, iako je najavljen kao zvijezda u usponu, nije naigrao.

- Čekam svoju šansu, naporno radim i treniram čekajući da mi daju neki zadatak jer želim igrati više. No, Kovač mi ne želi objasniti zašto ne igram. Želim jedino igrati i ako zbog toga budem morao otići u drugi klub, otići ću - kazao je utučeni Sančes. 

Cijelu situaciju pokušao je smiriti sportski direktor Hasan Salihamidžić, svjestan kako je Sančes razočaran, te ga je usput pohvalio da jako dobro radi na treninzima, uz dodatak kako trenutno imaju nekoliko igrača ispred njega na toj poziciji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.