ENGLESKA

Azar nije bio štedljiv na riječima prema gradskom rivalu: Oni grade novi stadion, mi osvajamo trofeje

Belgijanac za sedam godina igranja za "Plavce" osvojio pet trofeja

Azar: Čelsi je vrhunski klub. AFP

Index.hr

4.4.2019

Eden Azar (Hazard) u sedam godina igranja za Čelsi osvojio je pet trofeja. Dovoljno da argumentirano izjavi kako je njegov klub već godinama po tom pitanju bolji od gradskog rivala Totenhema unatoč činjenici da trenutno za njima zaostaju na premijerligaškoj tabeli. 

"Spursi" su nedavno otvorili novi stadion, jučer je Totenhem zaigrao i prvu utakmicu na arhitektonskom zdanju od milijardu eura kojem se divi cijela Velika Britanija i ukrasio ga pobjedom protiv Kristal palasa. 

No, Belgijanac nije bio štedljiv na riječima kada je u pitanju gradski rival. 

- Dobro je za Premijeršip što je tu Totenhem. Izgradili su novi stadion, imaju vrhunske nogometaše, ali mi u Čelsiju osvajamo trofeje, za razliku od našeg gradskog rivala. Nadam se da će tako i ostati - rekao je Azar. 

Gledajući osvojene trofeje, "Spursi" su posljednji osvojili 2008. godine, i to Liga kup, treće po vrijednosti takmičenje u engleskom nogometu, dok je Čelsi za to vrijeme tri puta bio prvak države. 

No, Totenhem je u Ligi prvaka, Čelsi nije. Novinare je zanimalo ima li iduće sezone mjesta u elitnom evropskom takmičenju za obje ekipe. 

- U posljednje dvije, tri godine Totenhem ima jednu od najboljih ekipa u Engleskoj. Sigurno! Ako ćemo iskreno, ne sviđa mi se što je tako, ali moramo tu činjenicu prihvatiti - rekao je Azar. 

Azar je s Čelsijem osvojio dvije titule prvaka Engleske, jednu Evropsku ligu, jedan FA kup i Liga kup.

Ljudi ne govore o nama kao kandidatu za jedno od prva četiri mjesta, i to mi godi. Bolje je kad treniramo u tišini, bilo da smo peti ili šesti, spremamo se za svaku narednu utakmicu, slijede nam teška gostovanja protiv Liverpula i Mančester junajteda. Čelsi je vrhunski klub i dopada mi se izazov da na kraju budemo ekipa koja će, mimo svih prognoza, izboriti plasman u Ligu prvaka - podvukao je Azar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.