LEGENDA

Inijesta: Sve sam dao Barceloni, volio bih se vratiti

Prošle sezone napustio Kataloniju i otišao u japanski Visel Kobe

Inijesta: U suzama se oprostio od dresa Barce. AFP

Index.hr

5.4.2019

Andres Inijesta (Iniesta), legenda Barcelone i španskog nogometa odradio je intervju za "Club del Deportista", u kojem je izrazio želju za povratkom u katalonski klub.

Španac je u Barceloni osvojio 30 trofeja. Od toga ima i četiri Lige prvaka. Prošle sezone napustio je Kataloniju i otišao u japanski Visel Kobe. Inijesta priznaje da bi se htio vratiti, ali ne u igračkoj ulozi. 

- Odlučio sam otići jer sam uvidio da je došao trenutak u kojem sam osjetio kako sam dao sve klubu, ostavio sam dušu tamo. Zato sam odlučio promijeniti okruženje, zemlju, naći nove snove i izazove, donio sam tu odluku srcem i tijelom. Da se mene pita, vratio bih se u Barcu, ali ko zna šta će se događati u budućnosti. Teško je raditi dugoročne planove, ali htio bih se vratiti u klub radeći nešto za što sam kvalificiran. Tako mogu prenijeti ono što sam učio dugi niz godina - rekao je Inijesta. 

Posljednjih sezona Real je dominirao u Ligi prvaka, dok je Barcelona osvajala više domaćih naslova. Inijesta vjeruje da je njegova ekipa mogla napraviti bolje rezultate u najjačem nogometnom klupskom takmičenju na svijetu. 

- Volio bih da sam osvojio još koji trofej u Ligi prvaka, ko ne bi? Ipak, mislim da ljudi moraju biti ponosni na ono što smo postigli jer smo ih učinili sretnima. Real Madrid je posljednjih sezona osvajao trofeje u LP, bit će sretni zbog toga, ali neće biti sretni jer nisu uzimali domaće titule kao drugi. Istina je da je Barca posljednjih godina imala ekipu sposobnu da napravi nešto više u LP - priznaje Inijesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.