NJEMAČKA

Niko Kovač: Nisam mogao spavati, ko napravi manje grešaka, pobijedit će

''Milioneri" Bavarcima bježe dva boda poslije 27. kola

Kovač: Napad je teži, to je umjetnost. AFP

Avaz Sport

5.4.2019

Bajern će sutra od 18:30 sati u derbiju Bundeslige dočekati lidera Borusiju Dortmund. "Milioneri" Bavarcima bježe dva boda poslije 27. kola i pobjeda se Bajernu nameće kao imperativ.

U srijedu je pak aktualni njemački prvak imao muke protiv šestoplasiranog drugoligaša Hajdenhajma u četvrtfinalu kupa. Bajern je pobijedio 5:4, zabili su četiri gola s igračem manje u ludoj utakmici. Treneru Bajerna, Niki Kovaču je to samo stvorilo dodatne glavobolje. 

- Probudio sam se nekoliko puta tokom noći i razmišljao o toj utakmici, nisam mogao spavati. Ako zabijemo samo jedan gol, znači da nemamo rješenje za napad, ali ako moramo dati pet to govori da nemamo rješenje za odbranu. Napad je teži, to je umjetnost, odbrana je rad, ali morate se boriti i braniti kao tim. To ponekad nije dobro funkcioniralo. Čak i da ste umjetnik, morate se braniti - rekao je Niko u najavi "Der Klassikera".

Borusija je ove sezone dobila Bajern u Dortmundu. Vrijeme je za revanš. 

- Prva utakmica u Dortmundu bila je sjajna, ali ovaj put moramo donijeti ne jednu, nego obje polovice igre na teren. Primili smo 43 gola u 40 takmičarskih utakmica. Previše. Francuzi su postali svjetski prvaci jer su se dobro branili. Međutim, kad bih za svaku pogrešku nekog izbacio iz početne postave, ne znam bih li imao od koga sastaviti jedanaestoricu. Ko napravi manje pogrešaka, pobijedit će. Dat ćemo svi u klubu sve od sebe - poručio je Kovač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.