VALTER KUP

Praznik fudbala za rođendan prijestonice

G. Š.

5.4.2019

Škola fudbala Valter Sarajevo organizirala je 2. međunarodni fudbalski turnir za igrače uzrasta od 11 do 15 godina u tri kategorije, U-11, U-13 i U-15, koji je počeo jučer i trajat će do nedjelje. 

Pjanić, Stanković... 

- Turnir će biti odigran u Trening kampu Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru. Ulaz za sve utakmice je besplatan, kaže predsjednik ŠF Valter Adis Junuzović, te dodaje da će na turniru biti 3.000 učesnika iz 12 zemalja.

Ambasador 2. Valter kupa je naš proslavljeni reprezentativac iz Juventusa Miralem Pjanić, a specijalni gost proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera Dejan Stanković, koji je tokom svoje bogate fudbalske karijere osvojio 25 trofeja. Također, podršku turniru su dali i naši reprezentativci Edin Višća i Asmir Begović.

- Specijalni gost Dejan Stanković dolazi drugi put u naš grad i to nam je velika podrška. Ovo su sve respektabilne ekipe i dječaci koji dolaze će biti velike zvijezde. Valter kup je najbolji turnir u Bosni i Hercegovini. Mnogo truda je uloženo da bi se organizirao ovako veliki turnir. Posebno zahvaljujemo sponzorima Valter kupa 2019. koji su ove godine omogućili da sve ono što smo imali u planu oko organizacije i realiziramo - konstatira Junuzović.

Iz ŠF Valter ističu da su ponosni na ono što se trenutno dešava u našem glavnom gradu.

- To je naš poklon gradu Sarajevo za rođendan. I ove godine postavili smo visoko ljestvicu u ovoj organizaciji - rekao je predsjednik ŠF Valter Sarajevo. 

Promocija i razvoj

Zamjenik gradonačelnika našeg glavnog grada Ivica Šarić podsjetio je da su Sarajevo i BiH poznati po talentima i zato im treba dati uvijete da se razvijaju.

- Važni su ovi turniri radi iskustava i njihovih razmjena. Naše mogućnosti nisu velike, ali pokušavamo pomoći u organizaciji. Želim da turnir bude posjećen. Sarajevo je sigurno jedan od najinteresantnijih gradova. Ogroman je procent povećanja turista, a 3.000 mladih ljudi je velika stvar i vrlo je bitno da nastavimo ovako za dobrobit grada i građana - rekao je Šarić.

Veliku podršku 2. Valter kupu dao je Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

- Savez će uvijek podržavati ovakve projekte. Mi smo tu radi promocije i razvoja fudbala, pogotovo kada su tu bivši i sadašnji reprezentativci BiH. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan, rekao je u ime NSBiH Tarik Kečo.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.