HRVATSKA

Italijani nude 70 miliona eura za Olma, Gojaka, Šunjića i Moru

Avaz Sport

5.4.2019

Skauti Milana su u srijedu na splitskom Poljudu, u velikom hrvatskom derbiju protiv Hajduka (0:1), ponovo snimali četiri fudbalera zagrebačkog Dinama - Danija Olmu, Amera Gojaka, Ivana Šunjića i Nikolu Moru. 

Uskoro transfer 

- Skauti Milana su zadovoljni onim što su vidjeli, tako da bi uskoro mogao biti realiziran transfer - javlja izvor "Dnevnog avaza" iz Splita, te otkriva da su Italijani potvrdili da bi Gojak svakako bio osvježenje za vezni red Milana.

 Također, jučer su i brojni italijanski mediji objavili informaciju da su derbi na splitskom Poljudu, osim brojnih skauta velikih klubova iz cijele Evrope, posmatrali i predstavnici skauting službe Milana.

U prvom planu su bili Olmo i Gojak, koji su, kako to ističu italijanski mediji, dva najbitnija igrača u veznom redu Dinama. Međutim, Milanezima se ponovo dopao i Zeničanin Šunjić, dok Moro ovaj put nije bio starter.

Navodno, Milan je za Španca Olma, Gojaka, Šunjića i Moru ponudio Dinamu 70 miliona, s tim što se 30 miliona eura odnosi samo na Olma. Također, "Rosonerima" je interesantan i junior zagrebačkog kluba Antonio Marin...

 

Veliko interesiranje 

Gojak i društvo su "prvi put" direktno bili pod lupom kluba iz Milana u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige protiv Benfike, koja je odigrana na Maksimiru (1:0). S druge strane, naš reprezentativac je već skoro godinu pod lupom i(li) na listi želja Sevilje, Viljareala, Liona, milanskog Intera, Seltika, Štutgarta, Sautemptona.

10  

miliona eura najmanja je odšteta za Gojaka koju će tražiti Dinamo od njegovog kupca


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.