LIGA PRVAKA

Superkompjuter predvidio novog prvaka Evrope

Avaz Sport

6.4.2019

Bliže se prvi dvoboji četvrtfinala Lige prvaka. Ajaks - Juventus, Liverpul - Porto, Totenhem - Mančester siti i Barcelona - Mančester junajted. To su parovi koji će dati sudionike velikog polufinala. Neki favoriti se znaju, ali niko ne zna ko će među četiri najbolja kluba u Evropi.

Međutim, „talkSPORT“ je upalio svoj superkompjuter koji je na osnovu raznih parametara predvidio kako će ići priča sve do finala i osvajača takmičenja.

Prema njegovom računanju, Juventus će sa ukupnih 3:1 proći Ajaks, a igrat će protiv Sitija, koji će Totenhem eliminirati u dva meča rezultatom 4:2. U drugom polufinalu će prema superkompjuteru igrati Barcelona i Liverpul. Katalonci će sa 4:2 riješiti Junajted, dok će Redsi sa 5:1 razbiti Porto.

U polufinalu je predviđanje da Juve ruši Siti sa tijesnih 3:2 u dvije utakmice, a Barcelona sa 4:3 izbacuje Liverpul.

Tako bi se u velikom finalu sudarili Lionel Mesi (Messi) i Kristijano Ronaldo (Cristiano), a radovat će se Portugalac pobjedom 2:1 na stadionu Vanda Metropolitano, u Madridu 1. juna.

Bit će zanimljivo ispratiti je li superkompjuter na kraju pogodio. Ako se ispostavi tačnim, Miralem Pjanić će osvojiti prvu titulu Lige prvaka u karijeri, a italijanski prvak stići do trećeg trofeja prvaka Evrope, na koji čeka od 1996. godine.

Također, Ronaldo bi šesti put osvojio Ligu prvaka i izjednačio se sa legendarnim igračem Pakom Gentom (Paco), koji je osvojio rekordnih šest titula - 1956., 1957., 1958., 1959., 1960. i 1966. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.