NOGOMET

Hicfeld nahvalio Kovača: On je vrlo pedantan i može osvojiti dvostruku krunu ove sezone

Bajern Minhen deklasirao Borusiju Dortmund 5:0

Hicfeld: Jedan od najvećih trenera svih vremena. AFP

Avaz Sport

7.4.2019

Legendarni Otmar Hicfeld (Ottmar Hitzfeld), koji je Ligu prvaka osvajao kao trener Borusije Dortmund i Bajerna, nahvalio je Niku Kovača nakon što je klub iz Minhena deklasirao goste iz Dortmunda 5:0. 

- Od prvog dana sam bio uvjeren da će se Niko Kovač snaći na klupi Bajerna. On je vrlo pedantan trener, koji posvećuje puno pažnje detaljima i veliki je motivator. Imao sam ga kao igrač u Bajernu i iako nije uvijek bio u prvih 11, uvijek je bio timski igrač i gurao ekipu. Uvijek se brinuo da timski duh bude sjajan, što je vrlo važno, pogotovo od igrača koji nisu ključni - rekao je Otmar poslije velike Nikine pobjede.

Klub iz Minhena uništio je goste prekidima. Načeo ih je njihov bivši stoper Mats Humels (Hummels) u desetoj minuti.

Sve to pokazuje karakter i fokus. Taktički govoreći, on je već radio čuda s Frankfurtom, lično gledajući lanjsko finale kupa u kojem se suočio s Bajernom i uspio ih iznenaditi. Tu je položio ispit i probio se kroz gustu Bundesligu. Srećom, Uli Henes (Hoeness) i Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) nastavili su vjerovati u njega i to se sada isplati, zato se dosljednost vratila Bajernovim igrama i pobjedama - rekao je Hicfeld. 

Nakon velikih riječi na Nikin račun, Otmar, jedan od najvećih trenera svih vremena, stao je na loptu.

- U Bajernu morate osvajati naslove, za to ste i dovedeni. Za to i za razvoj nogometa. Kovačev uspjeh mjerit će se po titulama koje osvoji. To vrijedi za svakog trenera Bajerna, a Niko može osvojiti dvostruku krunu ove sezone. Čak i da osvoji samo jednu, postići će cilj. Vrlo sam siguran da će to uspjeti - zaključio je penzionisani trener.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.