NARCISOIDNOST

Ronaldova priča šta radi prije svake utakmice je zapanjujuća

"Ali, Lionel Mesi ne izgleda kao ja"

Avaz.ba

7.4.2019

Potrebno je ogromno žrtvovanje da biste postali najbolji, samo pitajte Kristijana Ronalda (Cristiano), koji neprestano teži savršenstvu, kako da to učinite.

Čovjek je nedavno tvrdio da će nastaviti igrati još osam godina jer drži svoje tijelo u vrhunskom stanju. Sada mu je 34.

"Business Insider" otkrio je da Portugalac ima osam sati sna, onda odradi trening trbušnjaka prije doručka, a potom pije puno tekućine tokom cijelog dana.

To je jedan dio rutine, međutim, pri dolasku na stadion ima drugačije običaje.

Vejn Runi (Wayne Rooney) je jednom otkrio kako je Ronaldo uobičavao da se gleda u ogledalo prije izlaska na teren, a sada je bivši internacionalac Piter Krauč (Peter Crouch) otkrio da mu je Rio Ferdinand jednom ispričao nevjerovatnu priču o fudbaleru Juventusa.

- Rio Ferdinand nam je ispričao priču o tome kako Kristijano Ronaldo voli stajati pred ogledalom, provući ruku kroz kosu i reći: "Vau, tako sam lijep" - kazao je Krauč za "Daily Mail".

Znali bi mu reći "Leo Mesi (Messi) je bolji igrač od tebe". On bi ponovo slegnuo ramenima i nasmiješio bi se.

- O da. Ali, Mesi ne izgleda ovako... - govorio je.

Vejn Runi je svojevremeno također otkrio da je Ronaldo zaljubljen u samog sebe.

- U vrijeme kad sam igrao s njim, jedina stvar koju sam primijetio je da ne može proći pored ogledala, a da se ne zadivi sam sebi, čak i uoči utakmica - rekao je u intervjuu za "Goal" i dodao:

- Svaka utakmica, prije nego ekipa ode na zagrijavanje, prolazi kroz istu rutinu. Ronaldova je bila ta da se okrene prema ogledalu i zuri u sebe. Ako postoji jedna osoba s većim samopouzdanjem od Ronalda, ja je još nisam upoznao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.