INTERVJU

Legendarni Ćiro Blažević za Avaz.ba: Sejo je zaslužio veličanstven oproštaj

Bivši selektor BiH govorio i o "Zmajevima" i Zlatku Daliću

Blažević: Izuzetno cijenio Salihovića. Arhiv

Piše: Jasmin Alibegović

7.4.2019

Nogometnu sedmicu koja je na izmaku u Bosni i Hercegovini obilježila je i vijest da je Sejad Salihović, nekadašnji reprezentativac naše zemlje odlučio okončati svoju bogatu igračku karijeru. 

Važna karika u karijeri Salihovića bio je i legendarni Miroslav Ćiro Blažević, kojeg smo tim povodom i kontaktirali. "Trener svih trenera" izuzetno je cijenio popularnog Seju, koji je bio njegov veliki adut.  

- To je jedan plemeniti igrač, koji je zaslužio da mu oproštaj bude veličanstven. Jako sam ga volio i poštivao, jer je on bio moja vrlo važna karika i nacionalnoj ekipi. Volio sam ga kao i sve svoje igrače, ali on je bio značajan i moj veliki adut. Kao takvog ga gledam u najljepšem sjećanju - rekao je Ćiro za Avaz.ba. 

Nekadašnji selektor BiH i danas s dosta pozornosti prati nastupe naše reprezentacije. 

- Pratio sam utakmice BiH i vjerujem da će Robert Prosinečki znati iskorisiti talentat koji mi posjedujemo - jasan je bio bivši kormilar "Zmajeva". 

Ćiro je nedavno bio i u Mostaru na promociji knjige "Rusija naših snova - Kako smo Hrvatsku učinili najsretnijom zemljom na svijetu" selektora Hrvatske Zlatka Dalića, a komentirao je i uspjeh svog učenika. 

- Za pametnog čovjeka i pametnog učitelja kada ga nadmaši učenik, on je jako sretan. I ja sam sretan što me moj učenik nadmašio - zaključio je Blažević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.