SRBIJA

Spektakl u Beogradu: Dejvid Bekam stiže na Marakanu

Prijateljski meč u čast 100 godina od osnivanja Jugoslavenskog nogometnog saveza

Bekam: Njegov dolazak u Beograd izazvao bi ogromno interesiranje. Arhiv

Kurir.rs

8.4.2019

Fudbalski savez Srbije nalazi se blizu dogovora s Fudbalskom asocijacijom Engleske za odigravanje prijateljskog meča u čast 100 godina od osnivanja srbijanskog saveza, saznaje Kurir.rs.

U Zagrebu je 18. aprila 1919. godine osnovan Jugoslavenski nogometni savez. Upravo se ove godine navršava veliki jubilej - 100 godina od tog dana, pa su čelnici FSS-a riješili da to obilježe na veličanstven način. Pregovori s Englezima idu u dobrom pravcu i očekuje se da uskoro budu poznati i svi detalji spomenute utakmice. 

Za Srbiju bi na Marakani igrali legendarni asovi - Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Savo Milošević, Darko Kovačević, Goran Đorović...

S druge strane, najviše pažnje privlači ime Dejvida Bekama (David Beckham), jednog od najpopularnijih fudbalera svih vremena. Nema sumnje da bi njegov dolazak u Beograd izazvao ogromno interesiranje. Posljednji put u Beogradu čuveni fudbaler boravio je 2003. godine, kada je igrao za Real Madrid protiv Partizana u meču grupne faze Lige prvaka.

Ukoliko sa Englezima, ipak, ne bude finaliziran dogovor za gostovanje na Marakani, FSS ima i plan B. Naime, selekcija svjetskih zvijezda, koja igra često mečeve širom svijeta, rezervna je opcija za meč povodom 100-godišnjice Fudbalskog saveza Srbije. I to bi bio jedan veliki spektakl pošto za svjetske zvijezde igraju - Luis Figo, Rajan Gigs (Ryan Giggs), Tjeri Anri (Thierry Henry), Paolo Maldini, Frančesko Toti (Francesco Totti)... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.