TRANSFERI

Milan se dogovorio sa sjajnim Brazilcem, ali Siti nudi više novca

"Građani" nude 52 miliona eura

Avaz Sport

9.4.2019

Milan i Mančester siti vode veliku borbu za reprezentativca Brazila Evertona Soareša (Soares). 

Iako Siti nudi više od "Rosonera", oko 52 miliona eura u odnosu na njihovih 35, igrač je postigao dogovor s Milanom i čeka ga ugovor na pet godina. 

Prema pisanju brazilskih i italijanskih medija, on preferira odlazak na San Siro jer će tamo više igrati kod Đenara Gatuza (Gennaro Gattuso), dok ga na Etihadu čeka jaka konkurencija.


Poenta je u tome da sportski direktor Leonardo ima jake kontakte u svom Brazilu, gdje mu u pregovorima često pomaže i legendarni Kaka pa su tako u januaru doveli Paketu (Paqueta) iz Flamenga za 35 miliona eura, a sada pokušavaju učiniti nešto slično.

Everton ima 23 godine i može igrati napadača, ali i krilo. Do sada je za Gremio odigrao 135 utakmica i zabio 32 gola uz devet asistencija.

- Milan? To je nevjerovatan klub i sretan sam što su zainteresirani za mene. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali ponavljam da sam jako ponosan što me jedan takav klub evropskog renomea želi. Često se čujem i družim s Paketom pa sam se nedavno našalio i rekao mu da ćemo, ako sve prođe kako treba, možda postati saigrači u Milanu - rekao je nedavno Everton.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.