LIGA PRVAKA

"Crveni đavoli" pripremaju novo iznenađenje

Moramo odigrati najbolje što možemo, što nije bio slučaj u prethodnoj fazi, kaže Solskjer

Mesi i Pogba: U odličnoj formi pred večerašnji duel. AFP

N. C.

10.4.2019

Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) smatra da je nevjerovatni preokret u duelu protiv Pari Sen Žermena u osmini finala Lige prvaka dao vjeru njegovom Mančester junajtedu da isto može ponoviti i u večerašnjem susretu protiv Barcelone.

Španski šampion doputovao je na Old traford na prvi meč četvrtfinala u želji da napravi iskorak ka osvajanju trostruke krune ove sezone. 

Prema MOZZART kladionici Barcelona je favorit u ovom meču. Kvota na trijumf tima iz Katalonije iznosi 2,00, na remi 3,45, dok se na pobjedu Mančester junajteda nudi kvota od 3,80.

Viši nivo 

Barcelona je u mogućnosti da osvoji Ligu prvaka, Kup Španije i La Ligu prvi put nakon 2009. godine, a trenutno se na njenom putu nalazi samo Solskjerov tim.

Mančester će imati vrlo težak posao u pokušaju da zaustavi napadače Barce Lionela Mesija (Messi) i Luisa Suareza, koji su u sjajnoj formi, ali je norveški stručnjak uvjeren da su njegovi igrači naučili mnogo toga u porazu od Parižana od 0:2 na svom stadionu prije nego što su trijumfirali sa 3:1 u revanšu.

- Osjećam tenziju, pritisak i uzbuđenje. Nekako je atmosfera sada drugačija u odnosu na onu prije mačeva sa Pari Sen Žermenom. Kad igrate protiv Barcelone, jasno vam je da morate podići svoju igru na viši nivo. Moramo odigrati najbolje što možemo, što nije bio slučaj u prethodnoj fazi. Naši navijači vjeruju da možemo napraviti još jedan uspjeh – kaže Solskjer.

Pobjeda u Parizu bila je još veće iznenađenje s obzirom na to da Solskjer nije mogao računati na 10 prvotimaca. I sada je Junajted oslabljen, jer su povrijeđeni

Markus Rašford (Marcus Rashford), Nemanja Matić, Ander Herera (Herrera), Antonio Valensija (Valencia) i Erik Bejli (Eric Bailly).

U tim se, međutim, poslije suspenzije vraća Pol Pogba (Paul), koji još nije pokazao sve što zna u Ligi prvaka.

- Svi moraju pružiti maksimum, ali Pol je taj koji vodi igru. Njegov posao je da kreira i vuče nas u napad. Očekujem to od njega i večeras – kaže Solskjer.

Ronaldo spreman

U drugom večerašnjem duelu Ajaks dočekuje Juventus. Kristijano Ronaldo (Cristiano) otputovao je s ekipom u Amsterdam nakon što je neko vrijeme pauzirao zbog povrede, koju je zadobio u susretu Portugala i Ukrajine u kvalifikacijama za EURO 2020.  

Portugalac je, čini se, spreman za nastup, ali loše vijesti ni ovog puta nisu zaobišle navijače “Stare dame”, jer dvojica bitnih igrača Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini) i Emre Džan (Can) nisu u konkurenciji za nastup.

No, osim Ronalda, tu je i Miralem Pjanić pa je Juventus favorit u ovom dvomeču.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.