NJEMAČKA

U junu slave 25 godina postojanja

Jedan od najstarijih bh. klubova u Njemačkoj

B. Š.

10.4.2019

Fudbalski klub Sarajevo - Bosna iz njemačkog grada Dortmunda u junu će proslaviti 25 godina uspješnog postojanja i rada. To je klub koji se vodi kao jedan od najstarijih bh. klubova u Njemačkoj s tradicijom kontinuiranog rada, a nekoliko generacija već je prošlo kroz njega.

Kako su nam rekli iz uprave, ovim obilježavanjem žele na jednom mjestu okupiti sve one koji su od prvog dana bili tu, one koji su i danas tu, kao i one koji su iz ovog ili onog razloga napustili klub, grad Dortmund i danas žive negdje drugo. Kako kažu, cilj im je i dalje da okupljaju mlade Bosance i Hercegovce koji vole sport, fudbal i kojima žele pružiti dio BiH u Njemačkoj.

Cilj kluba je i da današnja omladina ne provodi mnogo vremena na ulici, već da znaju da imaju gdje doći, da mogu svoju ljubav prema fudbalu i talent iskazati i pokazati. Obilježavanje godišnjice kluba bit će 15. juna u Dortmundu, Diedenhofenerstrasse 11. Tog će dana na zelenom terenu, osim sportskog, biti upriličen i bogat kulturno-zabavni program, a očekuje se dolazak i nekog od predstavnika grada Dortmunda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.