NOGOMET

Bekam predstavio novi pink stadion, renovira i drugi za potrebe svog kluba

Poslovne bravure u Južnoj Floridi

Južna Florida: Bekam predstavio novi pink stadion. Instagram

Avaz Sport

10.4.2019

Dejvid Bekam (David Beckham) je veliki dio svojih biznis-planova usmjerio ka Južnoj Floridi, gdje je već preuzeo rukovođenje novim klubom pod nazivom Inter Majami, a koji će debitrati u društvu najboljih 2020. godine.

Do tada, slavni Englez će morati osigurati adekvatnu infrastrukturu za takmičenja u MLS-ligi, čeka ga puno posla na tom planu, a glavna preokupacija bit će mu renoviranje jednog i izgradnja drugog, potpuno novog stadiona. 

Majami je u utorak prikazao idejno rješenje novog objekta na kome će ekipa igrati svoje utakmice kao domaćin od 2022. godine, kada bude završen.

Arhitektima je kao inspiracija poslužio grb kluba na kome su dva ružičasta flamingosa, simboli Floride, čija krila će kao konstrukcija formirati krov u pink boji. 

Pogledajte prezentaciju novog stadiona gdje će Bekamov klub igrati svoje mečeve.

Inače, Bekam će zbog novog stadiona koji je izgrađen na državnom zemljištu svake godine plaćati rentu od 3,46 miliona eura, prema ugovoru, narednih 99 godina.

Dok taj objekt ne bude završen, ekipa će igrati na starom mjestu, stadionu "Lockhart", koji je potpuno zapušten i pod korovom. 

Bekam je nedavno, uz TV ekipe, obišao to mjesto, gdje će, na velikoj površini, uz renoviranje stadiona, biti izgrađen i najmoderniji trening centar za potrebe akademije kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.