NOGOMET

Kolašinac ruši Napolitance

“Topnici” pobijedili u sedam posljednjih susreta na Emirejtsu

Kolašinac: Prvi izbor na lijevom boku

Autor:N. C.

11.4.2019

Unai Emeri (Emery), menadžer Arsenala, pozvao je uoči prvih utakmica četvrtfinala Evropske lige svoj tim da pokaže malo više čvrstine u duelima protiv igrača Napolija. 

“Topnici” su proteklog vikenda pretrpjeli poraz u važnom duelu protiv Evertona (1:0) u borbi za plasman u Ligu prvaka naredne sezone i na tabeli Premijer lige spali su na peto mjesto.  

Prema MOZZART kladionici, Arsenal je favorit u ovom ogledu. Kvota na pobjedu "Topnika" iznosi 2,40, na remi 3,40, dok se na trijumf gostiju iz Italije nudi kvota od 2,90.

Loša odbrana

No, nadaju se da nastup u elitnom takmičenju mogu osigurati osvajanjem Evropske lige ove sezone.

- Moramo biti dosljedni u predstojećim mečevima ako želimo pobjeđivati. Malo smo frustrirani posljednjim rezultatom, ali nećemo odustati od naše ideje i načina rada – kaže Emeri.

Seadu Kolašincu i saigračima optimizam ulijeva uvid u učinak na domaćem terenu, pobijedili su u sedam posljednjih susreta na Emirejtsu, uključujući one protiv Rena i BATE Borisova u Evropi. Reprezentativac Bosne i Hercegovine prvi je izbor na lijevom boku ove sezone, ali njegov klub, navodno, za narednu traži drugu opciju na ovoj poziciji.  

Interes Milana

Kolašinac se, kao i prije dvije sezone, povezuje s ekipom Milana. Navodno postoje određeni kontakti i naš fudbaler bi mogao zaigrati u Seriji A. 

Arsenal će biti jači povratkom oporavljenog Lorena Koščelnija (Laurent Koscielny).

Navijače Napolija brine poroznost odbrane, koja je kapitulirala u svakoj utakmici od 7. marta. Da se ne bi osramotili kao u susretima s Empolijem i Đenovom, trener Napolija Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) traži napredak od svojih fudbalera.

- Trenutno igramo vrlo loše u odbrani. Zbog toga su upaljeni alarmi, jer ako nastavimo tako u Londonu, bit ćemo u problemima – rekao je Anćeloti, koji ponovo može računati na najboljeg strijelca Lorenca Insinjea (Lorenzo Insigne).

Čelsi favorit

Drugi londonski klub Čelsi u duel sa preškom Slavijom ulazi kao apsolutni favorit.

Predvođeni Edenom Azarom (Hazard), koji je sa dva pogotka riješio posljednji meč protiv Vest Hema, “Plavci” su, također, kandidati za osvajanje ovog takmičenja.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu,uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.