NOGOMET

Milan u problemima: Moguća nova suspenzija zbog kršenja finansijskog fer-pleja

Italijanskom velikanu prijete nove sankcije

Milan: U idućem kolu Serije A dočekuju ekipu Lacija. AFP

Avaz.ba

11.4.2019

Milan već drugu godinu uzastopno nije uspio izjednačiti prihode i izdatke, što UEFA zahtijeva kako bi se klub takmičio u Ligi prvaka ili Evropskoj ligi. Prošle sezone Milan je prvo bio suspendiran iz UEFA-inog takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja, ali je poslije žalbe Sportskom sudu u Lozani, suspenzija povučena.

Uprava milanskog kluba je tada uspjela uvjeriti Sud da će finansije biti dovedene u normalu pod upravom novog vlasnika iz Sjedinjenih Američkih Država koji je gazdovanje klubom preuzeo od Kineza Li Jonghonga (Li Yonghong). 

"Rosoneri" su tada sankcionirani samo oduzimanjem novca od televizijskih prava za mečeve koje su igrali u Evropskoj ligi, a imali su i ograničenje da registriraju 21 igrača za to takmičenje umjesto 25. 

UEFA je u srijedu objavila da se ponovo pokreće postupak protiv Milana i to zbog finansija u periodu od 2016. do 2018. godine.

U sljedećem kolu Serije A izabranike trenera Đenara Gatuza (Gennaro  Gattuso) očekuje jako težak posao pošto dočekuju ekipu Lacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.