LIGA PRVAKA

Solskjer: Čeka nas težak posao u Barceloni, ali možemo dati gol

Klub iz Katalonije stekao prednost pred revanš 16. aprila

Solskjer: Vjeruje u svoj tim. AFP

Avaz Sport

11.4.2019

Barcelona je poslije prvog duela s Mančester junajtedom na Old Trafordu stekla prednost pred revanš 16. aprila. Prvak Španije je bio bolji tim, slavili su autogolom Luka Šoa (Luke Shaw) u 12. minuti i s tom prednošću će dočekati Engleze na Kamp Nouu. Poslije utakmice trener Junajteda Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) izjavio je da je još sve otvoreno. 

- Igrali smo protiv sjajne ekipe. Znamo da morate mnogo da se branite bez lopte kad igrate s njima, tako da ste umorni kada krećete u fazu napada. Idemo na revanš s jednom stvari na umu, da tamo postignemo gol. Jednostavno, moramo. Uradili smo što smo mogli da neutraliziramo Mesija (Messi), dobro smo bili organizirani. Možda je moglo biti i drugačije, ali nismo šutirali u okvir gola i to je veliko razočaranje. Čeka nas težak posao u revanšu, ali moramo dati gol i vjerujem da to i možemo -  rekao je Solskjer.

Norvežanin je rekao da je njegov tim bojažljivo počeo meč. 

- Počeli smo nervozno i s greškama. Poslije primljenog gola smo se smirili, bilo je dobrih izdanja mojih igrača sredine terena. Na momente se osjećalo kao da je to onaj pravi tim Mančester junajteda, publika je bila uz nas, igrali smo preko krila i na centaršut. Mesi i Suarez su se iskrali, imali su sreću da je lopta pogodila Luka Šoa. Ovo je udarac, ali još smo u igri - optimista je Norvežanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.