NOGOMET

Hadžibegić preuzima reprezentaciju Gabona

Tamošnji ministar sporta želi da održimo sastanak, kaže naš stručnjak

Hadžibegić: Vezan za Gabonce. Arhiv

G. Š.

11.4.2019

Naš fudbalski stručnjak Faruk Hadžibegić, kako saznaje "Dnevni avaz", glavni je kandidat za novog selektora reprezentacije Gabona. Ovu informaciju potvrdio nam je i sam Hadžibegić. 

- Istina je, kontaktirao me ambasador Gabona iz Turske, koji je, inače, studirao u Beogradu, te mi prenio da gabonski ministar sporta želi da razgovaramo o tome - rekao nam je Hadžibegić i dodao da je pristao na sastanak. 

U narednih dan-dva bit će određeno mjesto i datum susreta. U razgovoru s našim stručnjakom saznali smo da je u sezoni 1994/1995. on igrao za francuski Tuluz zajedno s Gaboncem Pjerom Obamejangom (Pierre Aubameyang).

I to bi mogao biti jedan od razloga zašto ova afrička selekcija za selektora želi baš poznatog bosanskohercegovačkog trenera... 

- Pjer Obamejang otac je aktuelne zvijezde Arsenala Pjer-Emerika Obamajanga (Pierre-Emerick Aubameyang), kojeg sam ja, također, lansirao u fudbalske visine - objašnjava Hadžibegić (62).

Podsjetimo, Hadžibegić je kao trener francuskog Dižona u sezoni 2008/2009. tada 18-godišnjeg Pjer-Emerika Obamejanga, kako kaže, "gurnuo u vatru" sa prvotimcima. 

U toj sezoni sadašnji golgeter londonskih "Tobdžija" i saigrač našeg Seada Kolašinca (22 gola postigao je ove sezone Obamejang za Arsenal) igrao je za Dižon na posudbi iz italijanskog Milana i u 34 utakmice postigao osam golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.