NJEMAČKA

Kovač ima krticu u svojim redovima: Narugao mu se poređenjem sa slavnim stručnjakom

Došlo do razlaza između Henesa i Rumenigea

Kovač: Dobiva sve više prigovora iz svlačionice. AFP

Avaz Sport

11.4.2019

Iako je Bajern protiv Borusije Dormtund slavio s visokih 5:0, sudbina Nike Kovača i dalje je komplicirana. Pogotovo nakon što je Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) javno rekao kako nikome u Bajernu posao nije zagarantiran, pa ni Kovaču.

ESPN donosi priču u kojoj iznosi tvrdnju kako je Kovač postao pijun u borbi za moć u sukobu ega iznad njega. Tu prvenstveno misle na Ulija Henesa (Hoeness) i spomenutog Rumenigea. 

Navode kako je Kovač bio Henesov izbor jer je smatrao da bivši veznjak može stvoriti duh zajedništva kojem lično teži. S druge strane, Rumenige je puno hladniji tip i analitički nastrojen. Njegova je želja da klub do 2021., kada se on povlači s pozicije izvršnog direktora, osvoji Ligu prvaka. Međutim, nakon eliminacije od Liverpula nije uvjeren da je Kovač najbolji mogući trener za tranzicijski period.

Sudbina Kovača puno će ovisiti o ishodu u njemačkom prvenstvu i kupu. Međutim, i ako osvoji oba trofeja, možda mu to neće biti dovoljno da uvjeri one iznad sebe da je pravi čovjek za posao, piše ESPN i ističe kako sve više prigovora na njegov rad stiže iz same svlačionice. Zamjera mu se manjak ideja i taktičke sofisticiranosti.

Jedan stariji igrač rekao je ESPN-u da Kovačeva priprema za utakmice nalikuje Ančelotijevoj (Carlo Ancelotti). A to nije bio kompliment - završava tekst.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.