NOGOMET

Arsenal siguran protiv Napolija, Žoao Feliks s tri gola srušio Frankfurt

Sead Kolašinac odigrao cijelu utakmicu

V. Dedić

11.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Nakon Lige prvaka, odigrane su i četvrtfinalne utakmice Evropske lige. Arsenal je na Emiratesu slavio sigurnu pobjedu protiv Napolija 2:0, Žoao Feliks (Joao Felix) je sa het-trikom donio pobjedu Benfiki protiv Frankfurta 4:2, Valensija je slavila protiv Viljareala 3:1, a Čelsi protiv Slavije 1:0. 

Arsenal je u Londonu stigao do sigurne pobjede i prednosti pred revanš u Napulju. Mejtland Najls (Maitland-Niles) se odlično snašao u šesnaestercu gostiju, proslijedio loptu do Arona Ramzija (Aaron Ramsey), koji nije imao težak zadatak i pogađa za 1:0.

U 25. minuti bilo je 2:0, Lukas Toreira (Lucas) je oduzeo loptu na sredini terena, sjajnim driblingom izbacio odbranu Napolija, a lopta je na putu prema golu zakačila Kulibalija (Coulibaly) i završila iza leđa Merita.

Do kraja prvog poluvremena pokušao je i Obamejang (Aubameyang), ali golman Napolija sjajni brani njegov udarac. Gosti su u prvom dijelu igre zaprijetili samo jednom preko Lorenca Insinjea (Lorenzo Insigne).

U nastavku nešto bolja igra Napolija, u 52. minuti gosti su zatresli mrežu Arsenala, ali je pogodak Insinjea poništen zbog ofsajda.

Mogao je Arsenal i do još nekog pogotka, ali sjajni Meret je ostavio Napolitance u igri pred revanš za sedam dana. Sead Kolašinac je za Arsenal odigrao cijelu utakmicu.



Ajntraht iz Frankfurta je u meč sa Benfikom ušao kao blagi favorit, s obzirom na njihove partije u posljednje vrijeme, ipak domaćin je pokazao neophodno iskustvo u ovakvim utakmicama i na kraju slavio uvjerljivu pobjedu.

Prvi pogodak Benfika postiže u 22. minuti, Ndika je srušio Žoao Feliksa i skrivio jedanaesterac, a mlada zvijezda "Orlova" postiže prvi pogodak na utakmici. Gosti su uprkos igraču manje stigli do poravnanja nakon sjajne kombinacije Rebića i Jovića, a ovaj drugi je nastavio da trese mreže.

Ipak slavlje gostiju trajalo je svega dvije minute, Feliks sjajnim udarcem donosi ponovo prednost Benfiki. U nastavku u samo pet minuta još dva gola za domaćina. Prvo Dias u 50. minuti povisuje rezultat na 3:1, a potom i Feliks dolazi do het-trika u 55. minuti. Frankfurt se u igru vraća u 72. minuti, nakon centaršuta Pacienca glavom sjajno matira Kristodimosa.


Valensija je slavila u španskom derbiju protiv Viljareala, "Šišmiši" su poveli preko Guedeša, Santi Kazorla je donio poravnanje "Žutoj podmornici". Gosti su pobjedu osigurali u nadoknadi vremena, prvo je Vas (Wass) pogodio, a zatim Guedeš drugim pogotkom osigurao trijumf.

Čelsi je do pobjede u Pragu protiv Slavije stigao u posljednjih pet minuta utakmice, Markos Alonso (Marcos) je pogodio na asistenciju Vilijana (Willian) za miran revanš u Londonu.

Revanš utakmice su na rasporedu za sedam dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.