NOGOMET

Krupa demolirala Čelik, važna pobjeda Zvijezde, remi Tuzle i Radnika

Čelik prekinuo niz bez poraza

Avaz Sport

13.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Krupa je na domaćem terenu stigla do velike i uvjerljive pobjede u borbi za opstanak, domaćin je demolirao ekipu Čelika 5:2.

Dobre igre Krupe u posljednje vrijeme nisu ispraćene dovoljnim brojem bodova, a čini se da je ekipa na Vrbasu danas naplatila sve protiv Čelika.

Domaćin je već na poluvremenu imao sigurnu prednost, a do kraja su uspjeli postići još nekoliko pogodaka i prekinuti niz nepobjedivosti Zeničana.

Povela je Krupa preko Mandića u 17. minuti, a u 26. Brtan povećava prednost. Dilaver golom na trenutak vraća Čelik u igru, da bi Babić povećao na 3:1 samo minutu kasnije.

Gosti su se ponadali u 51. minuti, Šefko Okić je smanjio na 3:2. Ipak do kraja Aganspahić sa dva pogotka je potvrdio pobjedu i potop Čelika.

Krupa je prepustila posljednje mjesto na tabeli GOŠK-u, a imaju šest bodova manje od Zvijezde na mjestu koje ostavlja u društvu najboljih.

Zvijezda je na domaćem terenu stigla do važne pobjede protiv Mladosti 2:1.

Govedarica i Andić su pogađali, a za goste strijelac jedinog pogotka bio je Nemanja Anđušić.

Tuzla City i Radnik su podijelili bodove u Tuzli. Gosti su poveli preko Irfana Hadžića, a bod domaćinu je donio Miloš Stojčev u posljednjim trenucima utakmice.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.