SARAJEVO

Emir Halilović pred derbi: Kvalitetniji smo od Širokog Brijega

Vratili smo samopouzdanje, imamo dobru atmosferu u svlačionici, premda nas je nasekirala povreda Pidre, rekao je Musemić

Halilović: Imamo određenih problema s igračkim kadrom

G. Š.

14.4.2019

Lider s Koševa u nedjelju (19.30 sati), u derbiju 26. kola Premijer lige BiH, dočekuje trećeplasirani Široki Brijeg, s kojim će do kraja sezone odigrati još dva finalne meča Kupa BiH. Prvi na Olimpijskom stadionu Koševo, a drugi na Pecari... 

Kladionica MOZZART na pobjedu Sarajeva nudi kvotu 1.75, na remi 3.40, a na pobjedu gostiju iz Širokog Brijega 4.70.

Teška utakmica

- U nedjelju nas očekuje teška utakmica. Međutim, mislim da smo favoriti, jer smo kvalitetnija ekipe, ali to trebamo pokazati na terenu, rekao je prvotimac kluba s Koševa Emir Halilović i dodao:

- Imamo određenih problema s igračkim kadrom, ali ni ne sumnjam da će svaki igrač koji dobije šansu da igra dati svoj maksimum.

Pored kartoniranih Miloša Stanojevića i Amara Rahmanovića, stručni štab bordo tima za današnji derbi sa starim premijerligaškim znancem neće moći računati ni na Selmira Pidru, koji je u srijedu u revanšu polufinala Kupa BiH protiv Sloge GC (5:0) povrijedio križne ligamente i slijedi mu duža pauza.

- Mislim da su posljednje dvije-tri pobjede vratile samopouzdanje u ekipu, imamo dobru atmosferu u svlačionici, premda nas je nasekirala povreda Pidre. Šta je, tu je, život ide dalje. Nadam se da će i on u što skorije vrijeme biti ponovo sa nama... Imamo određenih kadrovskih problema, međutim, zbog toga u kadru imamo 24 ili 25 igrača koje možemo koristiti, pa ćemo pokušati naći adekvatne zamjene za njih, rekao je Musemić, te napomenuo da Široki Brijeg zaslužuje maksimalni respekt.

Sarajevo je u posljednjem duelu ova dva rivala ostvario visoku pobjedu na Pecari .

- Jesmo mi pobijedili tu utakmicu 3:0, ali nije to bilo baš tako glatko kao što izgleda kada pogledate konačan rezultat. Široki sigurno ima svoje ambicije, ali i kvalitetnu ekipu, tako da nas čeka još jedna jako zahtjevna utakmica, ocjenjuje trener Sarajeva.

Podrška navijača

Musemić je pozvao navijače da ponovo budu uz bordo tim.

- Pozivam ih da nas podrže, što su radili i do sada - i protiv Krupe, i Zrinjskog kada smo igrali slabo. Ali to je tako, ne možete uvijek ni igrati dobro. Njihova podrška nam je sigurno bitna, konstatuje prvi koševski strateg.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.