SAZNAJEMO Prema informacijama iz glavnog grada Hrvatske

Prosinečki danas na operaciji u Zagrebu

G. ŠUMAR

Kako saznaje “Dnevni avaz”, selektor naše fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki danas će biti operiran u Zagrebu. To će ujedno biti treći operativni zahvat, nakon što je hospitaliziran 22. novembra prošle godine na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Problemi u Španiji

- Prosinečki je sinoć primljen u bolnicu, gdje će u ponedjeljak (danas, op. a.) abdominalni hirurg obaviti operativni zahvat – javio nam je naš izvor iz Zagreba i dodao:

- Operacija je, kako je to prvobitno bilo i najavljeno, trebala biti obavljena prije sedam dana, ali je prolongirana zbog objektivnih okolnosti.

Prosinečki se dugo lomio i na kraju odlučio za operaciju u Zagrebu, na klinici gdje je u nekoliko navrata i išao na kontrolu po povratku iz Sarajeva, poslije prva dva zahvata u KCUS-u.

Prosinečki se, podsjetimo, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je četiri dana kasnije hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema, kako je to tada saopćeno iz Nogometnog saveza BiH, s divertikulumom tankog crijeva.

Četiri sata 

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Međutim, pošto je rana sporo zarastala, selektor je ponovo operiran 1. decembra, a dvije sedmice kasnije izašao je iz bolnice.

- Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme. Imao sam dvije operacije. Rana mi se otvorila - po povratku u Zagreb izjavio je selektor Prosinečki.

Više o temi Robert Prosinečki

NA VRH

Podijeli članak na