NEREDI

Haos na derbiju bugarske lige: Huligani uletjeli na teren da linčuju provokatora

Redari i policija su brzo intervenirali i spriječili pomahnitale navijače da uđu na teren, kojima se ljutnja vidjela u očima

Ludogorec ipak slavio. Arhiv

Telegraf.rs

15.4.2019

Fudbaler Ludogoreca Kozmin Moci napravio je opći haos na derbiju Bugarske protiv Levskog. Njegov tim je slavio 2:0 na jednom od najtežih gostovanja u borbi za titulu, a gol za 2:0 dao je upravo Rumun s bijele tačke u 80. minuti.

Moci je poslije gola mučki isprovocirao ultrase Levskog, poznate kao jedne od najopasnijih u Bugarskoj. Postigao je gol s bijele tačke, pa slavio okrenut ka njihovoj tribini raširenih ruku.

Također, to je iznerviralo i igrače Levskog, a među njima je najratoborniji bio bivši igrač Zvezde Miloš Cvetković, koji je prvi prišao Mociju i pokazao mu da ne smije tako da se ponaša.

Navijači to nisu blagonaklono podnijeli, pa je nastao opći haos i utrčavanje na atletsku stazu u namjeri da se obračunaju s fudbalerom.

Redari i policija su brzo intervenirali i spriječili su pomahnitale navijače da ne naprave još veći nered.

Koškanja na tribinama trajala su nekoliko minuta, a Moci je zbog provokacije dobio drugi žuti karton, a samim tim i isključenje.

I nije se smirio ni poslije isključenja, već je gestikulirao navijačima da šute, stavljajući kažiprst na usta. Izveden je kroz tunel uz veliku pratnju osiguranja, koje ga je štitilo oklopima.

Međutim, jedan navijač bio je toliko uporan da dođe do njega, da je čak i skočio na tunel i počeo skakati po njemu dok je Moci prolazio kroz njega. Pošto je tunel od pleksiglasa, nije izdržao njegovu težinu i navijač je propao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.