NSBiH Reprezentacija BiH U-18 pred prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Srbije

Dizdarević umjesto Šuška

Avaz Sport
16.04.2019 16:41

Selekcija Bosne i Hercegovine do 18 godina okupila se juče u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje se priprema za prijateljski meč sa vršnjacima iz Srbije. Selektor naše juniorske reprezentacije Slaven Musa ne može da računa na dva igrača koja je pozvao: 

- Golman Rijeke Marko Šušak nije tu... Klub ga nije pustio na ovo okupljanje, jer nije u UEFA terminu, pa smo pozvali Belmina Dizdarevića kojeg smo htjeli poštediti ovaj put s obzirom na to da je u prvom timu Sarajeva. Elvir Muminović je došao sa povredom koju je zadobio ovog vikenda, pa je umjesto njega poziv upućen Asimu Muratoviću iz Slobode, rekao je Musa.

Musa o pripremama kaže:

- Odradili smo već dva treninga, a do utakmice ćemo odraditi još dva. Vrijeme i uvjeti za rad su odlični. Moramo iskoristiti to što su klubovi uglavnom dozvolili igračima da dođu na ovo okupljanje iako nije UEFA termin. Na raspolaganju imamo skoro sve igrače koje smo pozvali. Iskoristit ćemo ovaj period da uigramo ekipu i vidjet ćemo kako će to izgledati na utakmici u četvrtak, napominje selektor nada bh. fudbala.

Meč Bosna i Hercegovina - Srbija na programu je 18. aprila (11 sati) u zeničkom Trening kampu NSBiH.

NA VRH