LIGA PRVAKA

Mesi i Kutinjo poslali Junajted kući: Barcelona među četiri najbolja tima Evrope

Katalonski klub slavio pred svojim navijačima

Jasmin Alibegović

16.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nogometaši Barcelone izborili su nastup u polufinalu Lige prvaka, pošto su i u revanš meču četvrtfinala pobijedili Mančester junajted rezultatom 3:0 (ukupno 4:0). 

Već u 36. sekundi susreta, Katalonci su zaboravili Markusa Rašforda (Marcus Rashfor) koji je dobio sjajnu loptu u prazan prostor od Pola Pogbe (Paul), brzo je šutirao, ali na njegovu žalost pogodio je prečku. Junajted je kontrolirao ritam meča u uvodnim minutima, dok je Barcelona isključivo bila u svom kaznenom prostoru. 

U 11. minuti Rakitić je pao u kaznenom prostoru Junajteda nakon kontakta sa Fredom, nije se odmah oglasio Feliks Brih (Felix Brych), ali je ipak svirao penal. Nakon što je pogledao usporeni snimak Brih je promijenio svoju odluku i Barca nije dobila penal. Barca je do vodstva došla u 16. minuti kada je Lionel Mesi (Messi) pogodio prekrasno s ruba kaznenog prostora za 1:0.

U 20. minuti na semaforu je pisalo 2:0. Mesi je opet šutirao po zemlji s skoro identičnog mjesta. David de Hea (De Gea) je očajno reagirao pošto mu je lopta prošla kroz ruke, ispod tijela i završila u mreži.  U 26. minuti Barca je ekspresno stigla do kaznenog prostor Junajteda, ali je odličnu priliku upropastio Mesi koji je loptu lansirao preko gola. Barcelona je držala sve pod svojom kontrolom. Katalonci su strpljivo gradili napade i tražili rupe u gostujućoj odbrani, a Junajted je djelovao potpuno izgubljeno. U 44. minuti Junajted je dobio priliku da se vrati u život, ali je Rašford loše izveo slobodan udarac iz opasne zone i na odmor se otišlo pri vodstvu Barcelone 2:0.

Barca je i u nastavku dominirala. U 47. minuti nakon sjajne akcije po lijevoj strani, Suarez je ponašao Mesija, koji je dobro šutirao, ali je Jang sprijčio het-trik Argentinca. U 55. minuti Junajted je prvi put konkretno zaprijetio domaćinu u nastavku, ali je izostao završni pas. Barcelona je do trećeg pogotka stigla u 62. minuti susreta. Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho) fantastičnim udarcem s više od 20 metara poslao je loptu pod prečku za veliko slavlje domaćih navijača.

Minutu kasnije, Mesi je uhvatio sjajne makazice, De Hea je samo pogledom ispratio loptu, ali je ona otišla pored stative u gol-aut. Do kraja meča, Barcelona je sigurno čuvala stečenu prednost i zasluženo slavila prolaz među četiri najbolja tima Evrope. 

U polufinalu Barcelona će snage odmjeriti s boljim iz duela Liverpula i Porta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.