LIGA PRVAKA

Gvardiola želi ostati u utrci za sve trofeje, Totenhem bez Kejna

Liverpul protiv Porta brani dva gola prednosti iz prve utakmice

N. D.

17.4.2019

Za sada je to besprijekorna sezona Mančester sitija, koji već ima trofej Liga kupa, ušao je u finale FA kupa i, ako pobijedi u zaostaloj prvenstvenom utakmici, bit će na tabeli ispred Liverpula. Triling engleskih trofeja je dostižan, ali da bi se nadali i evropskom, onom iz Lige prvaka, moraju se izboriti upravo protiv kluba iz iste lige.

Poseban izazov 

Totenhem je večerašnja prepreka izabranicima Pepa Gvardiole (Guardiola) u revanš-susretu četvrtfinala Lige prvaka nakon što je tim iz Londona u prvom ogledu slavio 1:0.

– Ova utakmica je poseban izazov za nas. Izgleda malo složenije, jer rezultatski zaostajemo, ali ne sumnjam da možemo proći dalje – rekao je španski stručnjak.

Prema MOZZART kladionici, domaći su apsolutni favoriti. Kvota na trijumf Sitija iznosi 1,30, na remi 5,70, dok se na trijumf Totenhema nudi kvota od čak 9.

Još jedan engleski klub večeras će tražiti prolaz dalje, ali uz veću prednost iz prve utakmice. Liverpul, nakon 2:0 na domaćem terenu, ide na revanš Portu. A tamo se domaći nadaju da bi mogli iznenaditi favoriziranog protivnika.

Pogrešan smjer

- Ostalo je još 90 minuta igre i pozivam naše navijače da stvore istu atmosferu kao protiv Rome u prošloj utakmici na našem terenu. Naravno da ćemo dati sve od sebe da pokušamo proći bez obzira na rezultat iz prve utakmice – naglasio je Serhio Konseisao (Sergio Conceicao), prvi strateg portugalskog kluba.

MOZZART kladionica pobjedu Porta vrednuje kvotom 3,50, remi je 3,35, a pobjeda Liverpula 2,15.

Liverpul je prilikom posljednjeg ogleda u gostima kod Porta slavio 5:0, ali je uoči nove utakmice dosta opreza.

– Nismo ih željeli u žrijebu, pobijedili smo u prvoj utakmici i sada imamo prednost. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani kako stvari ne bi otišle u pogrešnom smjeru – rekao je Jirgen Klop (Jurgen Klopp), njemački stručnjak na klupi tima s Enfilda. 

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Bez Kejna

Totenhem će na gostovanja u Mančester putovati bez svog najubojitijeg napadača Harija Kejna (Harry Kane), koji se povrijedio upravo u prvom ogledu protiv Mančester sitija. Ta će utakmica ostati zabilježena i kao prva evropska utakmica na novom Totenhemovom stadionu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.