OTKRIVAMO

Prosinečki se uspješno oporavlja od treće operacije

Sve je proteklo uredu i ide po plan, javlja izvor „Dnevnog avaza“ iz zagrebačke bolnice

G. Š.

17.4.2019

Kako smo ekskluzivno objavili u ponedjeljak, selektor naše fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki uspješno se oporavlja od treće operacije debelog crijeva koja je ovaj put obavljena u Zagrebu. 

- Sve je proteklo i ide po planu. Post-operativni oporavak protiće dobro, tako da će Robert Prosinečki, prema prvim prognozama, već početko naredne sedmice napustiti bolnicu, javlja izvor „Dnevnog avaza“ iz zagrebačke bolnice.

Prosinečki je hospitalizovan u nedjelju.

- Operacija je, kako je to prvobitno bilo i najavljeno, trebala biti obavljena prije desetak dana, ali je prolongirana zbog objektivnih okolnosti.

Prosinečki se dugo lomio i na kraju odlučio za operaciju u Zagrebu, na klinici gdje je u nekoliko navrata i išao na kontrolu po povratku iz Sarajeva, poslije prva dva zahvata u KCUS-u.

Selektor našeg državnog tima, podsjetimo, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je četiri dana kasnije hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema, kako je to tada saopćeno iz Nogometnog saveza BiH, s divertikulumom tankog crijeva.  Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Međutim, pošto je rana sporo zarastala, selektor je ponovo operiran 1. decembra, a dvije sedmice kasnije izašao je iz bolnice. 

- Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme. Imao sam dvije operacije. Rana mi se otvorila - po povratku u Zagreb izjavio je selektor Prosinečki.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.