NOGOMET

Pirova pobjeda Sitija, Totenhem u spektaklu izborio plasman među četiri najbolje ekipe Evrope

Ludnica u Mančesteru

Jasmin Alibegović

17.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Nogometaši Totenhema u spektakularnom revanš susretu četvrfinala Lige prvaka poraženi su od Mančester sitija rezultatom 4:3, ali su zbog više postignutih golova u gostima (prvi meč 1:0) izborili plasman među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Meč nije mogao bolje početi za Mančester siti pošto je domaći tim do vodstva došao već u 4. minuti kada je Sterling fanatstičnim udarcem s 16 metara s lijeve strane u pogodio suprotni ugao gola Lorisa (Lloris). Totenhem je imao ekspresan odgovor. U 7. minuti nakon loše intervencije odbrane Sitija, lopta je sretno došla do Hjong-Min Sona (Son Heung-min), koji je uputio udarac po sredini gola, ali je Ederson slabo reagirao i prošla mu je kroz noge.

Već u 10. minuti gosti su došli do potpunog preokreta. Nakon nove očajne reakcija odbrane Sitija, Eriksen je proigrao Sona, koji je udarcem u dalji ugao savladao Edersona za 2:1. Domaćini se nisu predavali i minutu kasnije postigli su novi gol.  Bernando Silva je lukavo šutirao i savladao Lorisa za 2:2. U 16. Bernardo Silva je šutirao iz slobodnjaka preko gola. Novi preokret desio se u 20. minuti. Nakon ubačaja pred  Lorsa, niko nije čuvao Sterlinga, koji je neometan s pet metara ugurao loptu u mrežu za vodstvo Sitija od 3:2. 

Poslije furioznog početka ekipe su u nastavku spustile tempo. U 37. minuti Aldervajreld je blokirao šut Aguera. U 42. minuti Son je primio loptu na lijevom krilu, uništio je nesretnog Vokera (Walker) i sjajno šutirao iz teške pozicije. Lopta je prohujala pored stative i Siti je otišao na odmor s prednošću od 3:2.

U 47. minuti Mančester siti imao je slobodan udarac s 20 metara. Kevin de Brujne (Kevin de Bruyne) je šutirao, ali je lopta otišla preko gola. Tri minute kasnije lopta se odbila do Bernarda Silve, koji je iz trka nije uspio da dobro zahvatiti. U 54. minuti De Brujne je sjajno šutirao, ali je Loris još boljom odbranom spriječio Siti da dođe do gola. 

Mančester siti je u 59. minuti došao do novog pogotka. Aguero se krasno probio s desne strane i topovskim udarcem s desetak metara je probio Lorisa za 4:2. U nastavku je Siti bio opasniji, i kontrolirao ritam meča. Ipak, u 73. minuti gosti su postigli novi pogodak. Nakon jednog ubačaja lopta je pogodila Fernada Ljorenta u ruku koja je bila uz tijelo i završila u mreži. Nakon konsultacija s VAR-om sudija Džunejt Čakir (Cüneyt Çakır) odlučio je priznati gol Španca. U 93. minuti Sterlin je postigao treći pogodak za Siti, ali je sudija naknadno dosudio ofsajd i Totenhem je prošao u polufinale gdje će igrati protiv Ajaksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.