FRANCUSKA

Vahin Nant srušio moćni PSG i pariskom klubu nanio treći poraz u sezoni

Senzacija u okviru 32. kola Lige 1

Francuska: Nant pobijedio PSG. AFP

Jasmin Alibegović

17.4.2019

Nant kojeg s klupe predvodi proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić priredio je senzaciju pošto je u okviru 32. kola francuske Lige 1 savladao moćni PSG rezultatom 3:2.

Prvi na susretu poveli su Parižani u 19. minuti, a strijelac je bio Dani Alveš (Alves). Radost "Svetaca" kratko je trajala pošto je već u 22. minuti Nant stigao do izjednačenja kada je Dijego Karlos (Diego Carlos) pogodio za 1:1. 

"Kanarinci" su do potpunog preokreta došli u 44. minuti. Varis Majed (Waris Majeed) matirao JE golmana PSG-a za 2:1 i rezultat prvog poluvremena. 

Ni u drugom poluvremenu Nant se nije zaustavljao. U 52. minuti na semaforu je pisalo 3:1, a ponovo je mrežu gostiju iz Pariza zatresao Dijego Karlos.  PSG je u 88. minuti preko Metehana Guclua uspio postići gol za 3:2. Pariski klub više od toga nije mogao i upisao je treći ovosezonski poraz. 

Treba reći da trener PSG-a Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) u ovom meču nije mogao računati na Bernata, Kavanija (Cavani), Di Mariju (Di Maria), Mbapea (Mbappe), Nejmara (Neymar), Veratija (Verrati), Silvu, Munijea (Meunier) te Markinjosa (Marquinhos). Razlozi zbog čega navedeni igrači nisu nastupali su različiti, od povreda, kartona pa sve do odluka stručnog štaba.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.