JUNIORI

"Zmajići" u finišu utakmice poraženi od Srbije

Više od 100 gledalaca u Trening centru NSBiH u Zenici

D. J.

18.4.2019

Detalj s utakmice u Zenici - Avaz
Detalj s utakmice u Zenici - Avaz
Detalj s utakmice u Zenici - Avaz
Detalj s utakmice u Zenici - Avaz
Detalj s utakmice u Zenici - Avaz
+5

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas kontrolnu utakmicu sa vršnjacima iz Srbije.

Više od 100 gledalaca u Trening centru NSBiH u Zenici je vidjelo zanimljivu utakmicu s dosta prilika na obje strane.

Od samog početka su izabranici selektora Slavena Muse stvarali pritisak na terenu. Prvu priliku su „Zmajići“ imali već u 6. minuti. Nakon kornera sa lijeve strane, najviši u skoku bio je Stefan Rankić, ali njegov udarac na gol-crti brani golman Srbije Novak Mičović. Naši reprezentativci do vodstva dolaze u 28. minuti. Malik Memišević je bio u prodoru po lijevoj strani, a u kaznenom prostoru ga ruši Martin Novaković, Aldin Softić je opravdano dosudio jedanaesterac.

Siguran za 1:0 bio je Malik Memišević. Sve do kraja prvog poluvremena se igralo otvoreno s obje strane, a gosti do izjednačenja dolaze u 42. minuti. Nakon ubacivanja s desne strane, Dejan Zukić sjajno reagira na pet metara od našeg gola te makazicama pogađa za 1:1.

U 57. minuti Hasić sjajno šutira iskosa sa 20 metara, golman gostiju vrhvima prstiju loptu izbija u korner. Edin Mujić je nakon kontranapada u 80. došao do gola gostiju, ali odbrana Srbije reagira i izbacuje loptu u korner. Nakon ubacivanja iz ugla, najviši u skoku bio je Adin Mujanović, a rezervni golman Srbije Stefan Ilić sjajno reagira. Reprezentativci Srbije u posljednjoj minuti izvode korner s desne strane, najviši u skoku bio je Danilo Mitrović i pogodio za konačnih 1:2.

Za BiH su igrali Kačavenda, Hasić, Rankić, Voloder, Radonja, Mehić, Memišević, Stanić, Đokanović, Nikolić, Bašić. Još su igrali: Matković, Stanišić, Muratović, Mujić, Memić, Mujanović, Arsić, Turanjanin, Čoko, Damin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.