NOGOMET

Italijani otkrili do kada će Ronaldo igrati u Juventusu

"Stara dama" na trofej elitnog takmičenja čeka još od 1996. godine

Ronaldo: Ugovorom s Juventusom vezan do 2022. godine. AFP

Avaz Sport

18.4.2019

Rano ispadanje iz Lige prvaka, dakle neostvareni ciljevi nastali dovođenjem ponajboljeg svjetskog nogometaša Kristijana Ronalda (Cristiano) iz Reala u Juventus, izazvali su nezadovoljstvo kod Portugalca. Toliko željeni trofej Lige prvaka, zbog kojeg su Ronalda Italijani i doveli, ipak još neće sletjeti na stadion Juventusa.

"La Repubblica" je u četvrtak objavila kako će Kristijano odigrati još samo jednu sezonu u dresu torinskog velikana i da će, bez obzira na sve, napustiti klub naljeto 2020. godine.

Iako je Kristijano ugovorom s Juventusom vezan do 2022. godine, eliminacija iz Lige prvaka donijela je veliki finansijski udarac "Staroj dami". Dionice na berzi su u velikom padu i to sasvim sigurno utječe na vlasnike, pišu Italijani…

S druge strane, ako rezultat ne dođe naredne sezone, Ronaldova plaća od 30 miliona eura po sezoni jednostavno je neisplativa i Juve nema namjeru isplaćivati mu cifru do kraja ugovora. Tako će CR vjerovatno imati samo još jednu šansu da se domogne trofeja s Juventusom. Ako u tome uspije, njegovo ime će se slaviti u Torinu, jer Juve na trofej elitnog takmičenja čeka još od 1996. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.